Κρεμλίνο: Η Ρωσία παραμένει κοσμικό κράτος

Κρεμλίνο: Η Ρωσία παραμένει κοσμικό κράτος

 Παρά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να αποτυπωθεί στο Σύνταγμα της χώρας η πίστη προς τον Θεό

russia
Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε δια στόματος του εκπροσώπου του Ντιμίτρι Πεσκόφ τους δημοσιογράφους για το ότι η Ρωσία παραμένει κοσμικό κράτος παρά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να αποτυπωθεί στο Σύνταγμα της χώρας η πίστη προς τον Θεό.

«Είναι προφανές ότι το κράτος με κανένα τρόπο δεν θα απωλέσει τον κοσμικό του χαρακτήρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Διαφυλάσσοντας την μνήμη των προγόνων μας που μας παρέδωσαν τα ιδανικά και την πίστη προς τον Θεό. Πράγματι υπάρχει μια τέτοια διατύπωση» είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις προτάσεις για συνταγματική αναθεώρηση που κατέθεσε ο πρόεδρο Πούτιν. Παράλληλα παρατήρησε ότι από το σχετικό κείμενο συνάγεται, ότι γίνεται αναφορά στα κοινά ιδανικά των Ρώσων.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει, σε ποιόν Θεό αναφέρεται στην πρόταση του ο Πούτιν.

«Νομίζω ότι αυτό θα αποσαφηνισθεί έγκαιρα» δήλωσε ο Πεσκόφ, χωρίς να απαντήσει στο ερώτημα, με ποιόν τρόπο αυτή η αποσαφήνιση θα διατυπωθεί και πώς το κράτος θα αντιμετωπίζει τους άθεους σε περίπτωση που υιοθετήσει τέτοιου είδους τροπολογίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης