«Τα μασάει» ο Πλάθιντο Ντομίνγκο: Η συγγνώμη μου για τη σεξουαλική παρενόχληση δημιούργησε λάθος εντυπώσεις

«Τα μασάει» ο Πλάθιντο Ντομίνγκο: Η συγγνώμη μου για τη σεξουαλική παρενόχληση δημιούργησε λάθος εντυπώσεις

«Ποτέ στη ζωή μου δεν φέρθηκα επιθετικά σε οποιονδήποτε και δεν έκανα κάτι για να εμποδίσω την καριέρα οποιουδήποτε προσώπου» αναφέρει στις διευκρινίσεις του ο Ντομίνγκο, μετά τις αντιδράσεις από το mea culpa του

domingo
Σε διευκρινίσεις για το «mea culpa» του προχώρησε ο διάσημος τραγουδιστής της όπερας Πλάθιντο Ντομίνγκο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόσφατη συγγνώμη του σε σχέση με τις καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με την Guardian, η συγγνώμη του 79χρονου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ακυρώσεις συναυλιών στην Ισπανία. «Αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω μία ακόμη δήλωση για να διορθώσω τις εσφαλμένες εντυπώσεις που δημιούργησε η συγγνώμη μου», επισήμανε εχθές Πέμπτη ο τενόρος/βαρύτονος, ο οποίος την περασμένη Τρίτη είχε δηλώσει ότι «λυπάται πραγματικά» για τυχόν πόνο που προκάλεσε, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει κάποια από τις καταγγελίες.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, τουλάχιστον 20 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση, σε περιστατικά που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 80. Πριν από μερικές μέρες, το σωματείο εργαζομένων στον χώρο της μουσικής AGMA ανακοίνωσε ότι μετά από εσωτερική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο τραγουδιστής εμφάνιζε εδώ και χρόνια ένα μοτίβο «ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Ο Ντομίνγκο ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη συμμετοχή του από την παράσταση La Traviata του Teatro Real της Μαδρίτης και ότι προτίθεται να κάνει το ίδιο με όλα τα θέατρα που «ίσως αντιμετωπίζουν δυσκολίες» από την παρουσία του. «Ξέρω τι δεν έχω κάνει και θα το αρνηθώ ξανά. Ποτέ στη ζωή μου δεν φέρθηκα επιθετικά σε οποιονδήποτε και δεν έκανα ποτέ κάτι για να υπονομεύσω την καριέρα οποιουδήποτε προσώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η συγγνώμη μου ήταν ειλικρινής και από τα βάθη της καρδιάς μου προς οποιαδήποτε συνάδελφο μπορεί να πλήγωσα με οποιονδήποτε τρόπο, από κάτι που είπα ή έκανα. Όπως έχω δείξει σε πολλές περιπτώσεις, δεν είχα ποτέ πρόθεση να προκαλέσω πόνο ή να προσβάλω κανέναν», ισχυρίζεται ο 79χρονος.

Μετά την απολογία του Ντομίνγκο της Τρίτη, το υπουργείο πολιτισμού της Ισπανίας ακύρωσε την εμφάνισή του Ντομίνγκο σε δύο παραστάσεις τον Μάιο στο θέατρο Ζαρζουέλα της Μαδρίτης «ως ένδειξη αλληλεγγύης με τις γυναίκες που επηρεάστηκαν» από τη συμπεριφορά του. «Μέχρι τώρα, η κατάσταση ήταν διαφορετική, επειδή υπήρχε το τεκμήριο της αθωότητας. Όμως από τη στιγμή που είπε ότι πραγματικά συνέβη -και μιλάμε για σοβαρά περιστατικά που αφορούν πολλές γυναίκες- αποφασίσαμε ότι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε με εκείνον παρών και του το είπαμε» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, σύμφωνα με την Guardian.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης