ΗΠΑ: Ο σύμβουλος του Τραμπ Ρότζερ Στόουν καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλακή

ΗΠΑ: Ο σύμβουλος του Τραμπ Ρότζερ Στόουν καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλακή

Ο στενός συνεργάτης του Τραμπ κρίθηκε ένοχος για επτά αδικήματα - Μεταξύ αυτών η παρακώλυση δικαιοσύνης και o εκφοβισμός μάρτυρα

21898357
Ποινή φυλάκισης 40 μηνών επιβλήθηκε στον στενό σύμμαχο του Ντόναλντ Τραμπ και επί σειρά ετών σύμμαχό του, Ρότζερ Στόουν.

Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα στις ΗΠΑ, ο Ρότζερ Στόουν, έχει πολλές φορές κατηγορηθεί για τις μεθοδεύσεις και τις ραδιουργίες του, εδώ και 50 χρόνια στην πολιτική ζωή. Και παρότι ο ίδιος ουδέποτε έχει διστάσει να παραδεχθεί τις δόλιες μεθόδους, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την τσιμπίδα του νόμου.

Ο Ρότζερ Στόουν, ένα από τα πλέον ικανά πρόσωπα στη δημιουργία αντιπαραθέσεων -άλλωστε ο ίδιος δεν διστάζει να αυτοαποκαλείται «απατεώνας», όπως καταγράφει και το γνωστό ντοκιμαντέρ του Netflix- κρίθηκε ένοχος για επτά αδικήματα, ανάμεσά τους η παρακώλυση δικαιοσύνης και ο εκφοβισμός μάρτυρα. 

Είναι ο πρώτος άνθρωπος που εδώ και χρόνια πιστεύει στον Ντόναλντ Τραμπ. Και είναι ο έκτος κατά σειρά σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου που καταδικάζεται σε ποινική υπόθεση, ως αποτέλεσμα της έρευνας του Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλλον δεν δείχνει ιδιαίτερα διατεθειμένος να αφήσει ακάλυπτο τον σύμβουλό του, καθώς έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να του αποδώσει χάρη.

Από την πλευρά του, ο Στόουν, που είναι και ο νεότερος άνθρωπος που κλήθηκε να καταθέσει στο ένορκο δικαστικό συμβούλιο του Γουότεργκέιτ έχει πει ότι η δίωξη εις βάρος του έχει καθαρά πολιτικά κινητρα.

Κλείσιμο
Εξηγώντας την ποινή, η δικαστής Έιμι Μπέρμαν Τζάκσον ανέφερε ότι ο Ρότζερ Στόουν ενεπλάκη σε αφόρητη, απειλητική και εκφοβιστική συμπεριφορά έναντί της. Όσοι τον γνωρίζουν, δεν θα τους εξέπληττε μια τέτοια καταγγελία.

Roger Stone sentenced to 40 months in prison
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης