ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν

Ο Ρότζερ Στόουν, πρώην ανεπίσημος σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ συνελήφθη στη Φλόριντα – Βαρύνεται με επτά κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016

17376721
Νέο «πονοκέφαλο» προκαλεί στον Ντόναλντ Τραμπ η σύλληψη του πρώην συμβούλου του, Ρότζερ Στόουν, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Στόουν συνελήφθη στη Φλόριντα και κατηγορείται για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, παρέμβαση σε μάρτυρες και ψευδείς δηλώσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Στόουν στο Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, μετά το κατηγορητήριο που συνέταξε ομοσπονδιακή επιτροπή στην Ουάσινγκτον στις 24 Ιανουαρίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, που διερευνά τυχόν παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Τις επόμενες ώρες, ο Στόουν αναμένεται ότι θα εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση πρώην συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, που καλείται να αντιμετωπίσει τις αρχές. Τελευταίο παράδειγμα, ο πρώην δικηγόρος του, Μάικλ Κοέν, που παραδέχθηκε μια σειρά πράξεων που έκανε για λογαριασμό του πελάτη του. Μεταξύ αυτών, να έρθει σε επαφή με εταιρεία τεχνολογίας για να υπάρξει νοθεία σε διαδικτυακή δημοσκόπηση.

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του Ρόμπερτ Μιούλερ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2016, ο Στόουν μίλησε σε ανώτερους αξιωματούχους της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ για τα Wikileaks και για «πληροφορίες που μπορεί να διέθεταν και θα μπορούσαν να καταστρέψουν την καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον. Ο Στόουν ήρθε σε επαφή με ανώτατους αξιωματούχους της εκστρατείας του Τραμπ για να ρωτήσει τις μελλοντικές αποκαλύψεις των Wikileaks».

Κλείσιμο
Επίσης, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Στόουν – επί μακρόν πολιτικός σύμβουλος του Τραμπ- έκανε «πολλές ψευδείς δηλώσεις» σχετικά με την αλληλεπίδραση που είχε με τα Wikileaks και αρνήθηκε λέγοντας ψέματα να καταθέσει στοιχεία που περιείχαν αποδείξεις για τις αλληλεπιδράσεις καθώς και ότι «προσπάθησε να πείσει μάρτυρα να παράσχει ψευδή κατάθεση», ώστε να αποκρύψει πληροφορίες από τις έρευνες.

Σύμφωνα με το έγγραφο, στις 4 Οκτωβρίου 2016, ο επικεφαλής των Wikileaks, Τζουλιάν Ασάνς, παρέθεσε συνέντευξη τύπου αλλά δεν έδωσε νέο υλικό για την καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον. Λίγο αργότερα, ο Στόουν έλαβε μέιλ από υψηλόβαθμο στέλεχος της καμπάνιας του Τραμπ, που τον ρωτούσε για τις μελλοντικές αποκαλύψεις. Ο Στόουν απάντησε ότι ο Ασάνς είχε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, αλλά θα προβούν σε πολλές αποκαλύψεις σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Στις 7 Οκτωβρίου 2016, τα Wikileaks δημοσίευσαν το πρώτο μέρος των κλεμμένων επιστολών από τον επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι, Τζον Ποντέστα.

Λίγο μετά τις αποκαλύψεις «συνεργάτης υψηλόβαθμου στελέχους της καμπάνιας του Τραμπ έστειλε γραπτό μήνυμα στον Στοουν που έγραφε «πολύ καλά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης