Μακελειό στην Ταϊλάνδη, συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας: Ακούω ακόμη πυροβολισμούς, έχω χάσει τον ύπνο μου

Μακελειό στην Ταϊλάνδη, συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας: Ακούω ακόμη πυροβολισμούς, έχω χάσει τον ύπνο μου

Όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο -  Κατέγραψε ανθρώπους με την κάμερα του κινητού του να τρέχουν για να γλυτώσουν προς το πάρκινγκ, αφού άρχισαν να πέφτουν οι σφαίρες

korat
Ψιθύρισε μια προσευχή για τα 29 θύματα του μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο, το Σαββατοκύριακο, στην Ταϊλάνδη. Ο Σονγιόστ Σουβουνατσίμ άφησε λουλούδια στο πεζοδρόμιο έξω από το εμπορικό κέντρο Terminal 21.

Ο Σονγιόστ, που επισκέπτεται τακτικά το εμπορικό κέντρο, λέει ότι θα μπορούσε να βρίσκεται μεταξύ των νεκρών του μακελειού, στη βορειοανατολική πόλη Νακόν Ρατσασίμα, εάν είχε πάει λίγο νωρίτερα εκεί το περασμένο Σάββατο.

Όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και ψώνιζε στο παντοπωλείο Big C. Ακολούθησε μια πολιορκία διάρκειας 15 ωρών, που τερματίστηκε με τον δράστη να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας την Κυριακή.

Ένα 24ωρο μετά, ο 40χρονος Σονγιόστ εξακολουθεί και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

«Ακούω ακόμη τους ήχους από τους πυροβολισμούς»

«Είμαι στεναχωρημένος και φοβισμένος. Μπορώ ακόμη να ακούσω τον ήχο από τους πυροβολισμούς μέσα στο κεφάλι μου και δεν μπορώ να κοιμηθώ» αφηγήθηκε.

Ο Σονγιόστ κατέγραψε ανθρώπους με την κάμερα του κινητού του να κρύβονται μέσα στο Big C και να τρέχουν για να γλυτώσουν προς το πάρκινγκ, αφού άρχισαν να πέφτουν οι σφαίρες.

Κλείσιμο
«Όταν έφθασα στο σημείο, ο κόσμος ήταν πανικόβλητος. Εγώ προσπάθησα να καταλάβω τι συνέβαινε τρέχοντας προς την πλευρά του εμπορικού κέντρου» περιέγραψε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Είδα καπνό, ο κόσμος έτρεχε»

«Ο κόσμος έτρεχε μακριά από το Big C, διότι πίστευε ότι ο ένοπλος βρισκόταν εκεί μέσα. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι δεν επρόκειτο για ένα ήσσονος σημασίας περιστατικό».

Πολλοί απ’ όσους σκοτώθηκαν βρίσκονταν μέσα στο εμπορικό κέντρο, το τελευταίο από τα τέσσερα σημεία όπου έσπειρε τον τρόμο ο ένοπλος.

«Είδα καπνό να βγαίνει από το πίσω μέρος του Terminal 21. Τότε, η αστυνομία είπε στον κόσμο ότι δεν θέλει να βρεθεί στα διασταυρούμενα πυρά» είπε ο Σονγιόστ.

«Εάν είχα φύγει μισή ή μία ώρα νωρίτερα, το πιθανότερο θα είχα πιθανόν εγκλωβιστεί εντός του εμπορικού κέντρου, διότι πάντα μου άρεσε να πηγαίνω εκεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης