Κύπρος: Ο Αναστασιάδης ζήτησε από τη Μέρκελ να διαβιβάσει μήνυμα στον Ερντογάν

Κύπρος: Ο Αναστασιάδης ζήτησε από τη Μέρκελ να διαβιβάσει μήνυμα στον Ερντογάν

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα του για επανέναρξη ενός διαλόγου, μακράν απειλών, που να οδηγούσε στην επίλυση του Κυπριακού

ana_mer_09
Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ζήτησε από την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, να διαβιβάσει μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για άμεσο τερματισμό των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και για συμμόρφωση της Τουρκίας με την πλειάδα των αποφάσεων και Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία, από την Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται για να παραστεί στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα, με την Καγκελάριο της Γερμανίας, ενόψει της μετάβασης της στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα του για επανέναρξη ενός διαλόγου, μακράν απειλών, που να οδηγούσε στην επίλυση του Κυπριακού, προστίθεται.

Αναφέρεται ότι από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στον Τούρκο Πρόεδρο τόσο το μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ παράλληλα θα υπογραμμίσει τις θέσεις της ΕΕ. Η Καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ακόμα ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις αμέσως επόμενες μέρες, για τα αποτελέσματα της συνάντησης της με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Εξάλλου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις τουρκικές έκνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο των Σκοπίων, Stevo Pendarovski. Η συναντηση των δύο έγινε στην Ιερουσαλήμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης