Πρίγκιπας Χάρι και Μπόρις Τζόνσον: Συνάντηση πίσω από «κλειστές πόρτες»

Πρίγκιπας Χάρι και Μπόρις Τζόνσον: Συνάντηση πίσω από «κλειστές πόρτες»

Η «ευχή» του Βρετανού πρωθυπουργού στον Χάρι και τη Μέγκαν - Η νέα εποχή στο παλάτι, μετά το Megxit και η εμφάνιση του πρίγκιπα Ουίλιαμ στην πρώτη του δεξίωση στο Μπάκιγχαμ ως οικοδεσπότης - «Φωτιά στα κόκκινα» η Κέιτ Μίντλετον

broo
Ευδιάθετος έφθασε το πρωί της Δευτέρας ο πρίγκιπας Χάρι στην σύνοδο Ηνωμένου Βασιλείου - Αφρικής για τις Επενδύσεις, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και στην οποία συμμετείχε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Μάλιστα, οι δύο άνδρες είχαν μία κατ'ιδίαν συνάντηση είκοσι λεπτών πίσω από «κλειστές πόρτες», στην οποία δεν ήταν παρών κανένας από τους συνεργάτες τους.

Όμως, το Megxit θα ήταν μέρος της συζήτησης των δύο ανδρών, αφού την Κυριακή στο περιθώριο της συνόδου για την Λιβύη στο Βερολίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στο Sky News ευχήθηκε καλή τύχη στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ. «Νομίζω πως ολόκληρη η χώρα θα θέλει να ενωθεί και να τους ευχηθεί τα καλύτερα για το μέλλον», δήλωσε ο οικοδεσπότης της Ντάουνινγκ Στριτ. Ο ίδιος, τόνισε πως η βασιλική οικογένεια θα βρει τον τρόπο να προχωρήσει μπροστά, μετά από την σοκαριστική παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν.

Πρόκειται για την τελευταία επίσημη εμφάνιση του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας καθώς, μετά την συμφωνία για ένα «σκληρό Megxit» και το «πράσινο φως» της βασίλισσας στον Χάρι και την Μέγκαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά καθήκοντα και να ξεκινήσουν μια νέα ανεξάρτητη ζωή στον Καναδά, ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου αναμένεται να αναχωρήσει πολύ σύντομα, ίσως και απόψε, για το Βανκούβερ.

Εκεί τον περιμένει η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ και ο οκτώ μηνών γιος του ζευγαριού, Άρτσι. Η Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, έχει εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και δύο εβδομάδες ενώ ο πρίγκιπας Χάρι παρέμεινε για να διευθετήσει την συμφωνία για το Megxit με την βασίλισσα, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον μεγαλύτερο αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Κλείσιμο
Μετά την ανακοίνωση - βόμβα μέσω Instagram του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ πως επιθυμούν να παραιτηθούν από τον κεντρικό πυρήνα της βασιλικής οικογένειας και να μοιράζουν την ζωή τους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Βόρειας Αμερικής, η 93χρονη μονάρχης και το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις για το Megxit.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η πρώην πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits είναι ελεύθεροι να ξεκινήσουν μια ανεξάρτητη ζωή αλλά δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τους τίτλους (HRH) «Η Αυτού Βασιλική Υψηλότης» για τον Χάρι και «Η Αυτής Βασιλική Υψηλότης» για την Μέγκαν, δεν θα εκπροσωπούν την βασίλισσα σε δημόσιες εμφανίσεις, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα και γι' αυτό δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσιο χρήμα, όπως γίνεται με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εκτελούν επίσημα καθήκοντα.

Επίσης, το λαμπερό ζευγάρι θα επιστρέψει το ποσόν των 2,4 εκατ. λιρών, το οποίο διατέθηκε από τα χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων για την ανακαίνιση της κατοικίας του Frogmore Cottage στο Ουίνδσορ, δώρο γάμου από την βασίλισσα στον εγγονό της και στην σύζυγό του. Το ζευγάρι θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αυτή την κατοικία όταν θα μένει στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά θα πληρώνει ενοίκιο 30.000 λίρες τον μήνα.

Τα παραπάνω θα τεθούν σε ισχύ από την άνοιξη του 2020. Ο πρίγκιπας Χάρι παρέστη σε εκδήλωση φιλανθρωπικής οργάνωσης την Κυριακή στο Λονδίνο και για πρώτη φορά μίλησε δημόσια για το Megxit. Ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας δήλωσε πως αισθάνεται «μεγάλη λύπη που τα πράγματα έφθασαν εδώ», αλλά υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για μια απόφαση που έλαβε «ελαφρά τη καρδία» και τόνισε πως «ο ίδιος και η Μέγκαν αισθάνθηκαν πως δεν είχαν άλλη επιλογή, παρά να παραιτηθούν από την βασιλική ζωή».

Νέα εποχή για την βασιλική οικογένεια: Ουίλιαμ και Κέιτ οικοδεσπότες σε δεξίωση στο Μπάκιγχαμ

Σε ρόλο μελλοντικού βασιλιά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φιλοξενεί απόψε το βράδυ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ πολιτικούς από Αφρικανικές χώρες που ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να συμμετάσχουν στην σύνοδο Ηνωμένου Βασιλείου - Αφρικής για τις Επενδύσεις. Πρόκειται για την πρώτη «σόλο» δεξίωση με οικοδεσπότη τον δεύτερο στην σειρά διαδοχής του θρόνου, χωρίς να παρίσταται η 93χρονη μονάρχης, ο πρίγκιπας Κάρολος αλλά ούτε και ο πρίγκιπας Χάρι, για τον οποίο δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αναφέρουν πως, ήδη, «πετά» για να βρεθεί στο Βανκούβερ κοντά στην σύζυγο και τον γιο του και μακριά από το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο.

«Φωτιά στα κόκκινα» η Κέιτ Μίντλετον έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο στην δεξίωση του παλατιού με μίντι κόκκινο φόρεμα με χάντρες, κόκκινο clutch και βελούδινες κόκκινες γόβες. Στην δεξίωση προσήλθαν, επίσης, η πριγκίπισσα Άννα και ο μικρότερος γιος της βασίλισσας ο 55χρονος πρίγκιπας Εδουάρδος με την σύζυγό του Σόφι, η οποία σήμερα γίνεται 55 ετών.

Εικάζεται πως η Σόφι, κόμισσα του Έσεξ, θα κάνει συχνότερα δημόσιες εμφανίσεις εκπροσωπώντας την βασίλισσα, αφού είναι η αγαπημένη της νύφη και θα κληθεί να αντικαταστήσει στα βασιλικά καθήκοντα τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ αλλά και τον πρίγκιπα Άντριου, που προς το παρόν, έχει και αυτός παραιτηθεί για «εύλογο χρονικό διάστημα», μετά την «καταστροφική» συνέντευξη που παραχώρησε για την σχέση του με τον Αμερικανό παιδόφιλο, Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Αύγουστο μέσα στο κελί του, εν αναμονή της δίκης του για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης