Βρετανία: Ισόβια για τον «χειρότερο σεξουαλικό παραβάτη» - Βίασε εκατοντάδες άνδρες

Βρετανία: Ισόβια για τον «χειρότερο σεξουαλικό παραβάτη» - Βίασε εκατοντάδες άνδρες

Ο φοιτητής προσέγγιζε τα θύματά του παριστάνοντας τον «καλό Σαμαρείτη» - Η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός των θυμάτων του, τα οποία βιντεοσκοπούσε με το κινητό τηλέφωνό του, φτάνει ακόμη και τους 200 άνδρες

sinaga_pros
Οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν έφεση στην απόφαση με την οποία Ινδονήσιος φοιτητής, «ο χειρότερος σεξουαλικός παραβάτης στην ιστορία της Βρετανίας» όπως τον χαρακτηρίζουν, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη περίοδο κράτησης τα 30 χρόνια.

Ο Ρέινχαρντ Σινάγκα, 36 ετών, καταδικάστηκε στις 6 Ιανουαρίου, αφού κρίθηκε ένοχος για βιασμούς, απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση σε βάρος 48 ανδρών, μεταξύ 2015-17. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο αριθμός των θυμάτων του, τα οποία βιντεοσκοπούσε με το κινητό τηλέφωνό του, είναι πολύ μεγαλύτερος, φτάνοντας τους 200 άνδρες. Οι 70 από αυτούς δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα αλλά οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.

«Αφού εξέτασα προσεκτικά» την υπόθεση «αποφάσισα να προσφύγω στο Εφετείο», ανέφερε σήμερα ο γενικός εισαγγελάς Τζέφρι Κοξ. Ο Σινάγκα κινδυνεύει πλέον να καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης, μια ποινή που συνήθως επιβάλλεται σε ανθρωποκτονίες ιδιαζόντως απεχθείς.

Ο δικηγόρος του 36χρονου, ο Ρίτσαρντ Λίτλερ, εξήγησε ότι στο δικαστήριο του Μάντσεστερ, που εξέτασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, δεν ζητήθηκε η επιβολή των ισοβίων χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης και επισήμανε ότι δεν έχει επιβληθεί ποτέ τέτοια ποινή για άλλο αδίκημα πέραν της ανθρωποκτονίας.

Ο φοιτητής προσέγγιζε τα θύματά του παριστάνοντας τον «καλό Σαμαρείτη». Επέλεγε νεαρούς άνδρες σε κατάσταση μέθης που εντόπιζε έξω από κέντρα διασκέδασης στο Μάντσεστερ. Προσφερόταν να τους φιλοξενήσει ή να τους κεράσει ένα ποτό και τους νάρκωνε για να τους βιάσει. Τον κατήγγειλε τελικά ένας 18χρονος ο οποίος συνήλθε από τη νάρκωση και κατάφερε να ξεφύγει, παίρνοντας μαζί τους και το κινητό τηλέφωνο του δράστη.

Βρετανία: Ο γιος του μεγιστάνα που έγινε βιαστής - Πώς σταμάτησε η δράση του μετά από 195 επιθέσεις

Ο Ινδονήσιος, που κατηγορείται για 159 επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων 136 βιασμών, οκτώ αποπειρών για βιασμό και 15 περιστατικά άσεμνων επιθέσεων κατά 48 θυμάτων, ζούσε σε ένα βρώμικο διαμέρισμα, κοντά στο gay village του Μάντσεστερ, με τον τρόπο ζωής του να απέχει πολύ από την πολυτέλεια στην οποία είχε συνηθίσει στη χώρα του.

Σαν φοιτητής στη Βρετανία, ζούσε χάρη στα χρήματα που του έστελνε ο πολυεκατομμυριούχος - μεσίτης - πατέρας του, ενώ ήταν απρόθυμος να επιστρέψει στην Ινδονησία, καθώς οι γονείς του, οι οποίοι δεν γνώριζαν πως είναι γκέι, ήθελαν να τον πατρέψουν και να τον αποκαταστήσουν.

«Ο πατέρας του είναι πολύ πλούσιος. Έχουν μια έπαυλη στο κέντρο της Τζακάρτα» ανέφερε ένας παλιός φίλος του δράστη, ο οποίος έχει μια αδερφή κι έναν αδερφό, μικρότερους σε ηλικία. Στο Μάντσεστερ, ο Σινάγκα απολάμβανε την ελευθερία του και δεν είχε κρύψει ποτέ τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει στη βαθιά συντηρητική Ινδονησία. Για τον σκοπό αυτό, εξάλλου, ο ίδιος φρόντιζε να υιοθετεί μια πιο συνητηρητική και μετρημένη εμφάνιση, όταν επισκεπτόταν την οικογένειά του, στη χώρα του. «Η εντύπωσή μου είναι πως η οικογένειά του είχε ανακαλύψει πως κάτι δεν πάει καλά με εκείνον, όμως ποτέ δεν είχε παραδεχτεί ο ίδιος πως ήταν γκέι» συνέχισε ο πρώην φίλος του Σινάγκα.

Το διαμέρισμά του στο συγκρότημα Montana House απείχε ελάχιστα από το gay village του Μάντσεστερ, από τα μπαρ και τα νυχτερινα μαγαζιά του οποίου «ψάρευε» τα θύματά του. «Συνήθιζε να βγαίνει πολλά ραντεβού και να κοιμάται πολλές ώρες. Η οικογένειά του είναι τόσο πλούσια, που δεν χρειάστηκε ποτέ να εργαστεί... Κάθε εβδομάδα έβγαινε με διαφορετικούς ανθρώπους» ανέφερε άνθρωπος που γνωρίζει τον Σινάγκα και συμπλήρωσε πως ο 36χρονος, ο οποίος είχε «πώρωση» με τις Spice Girls όταν μεγάλωνε, δεν βρήκε ποτέ συμπαράσταση από την οικογένειά του, που τον θεωρούσε «παράξενο». «Οι γονείς του προσπαθούσαν να τον πείσουν να βρεθεί με κάποιο κορίτσι από τη χώρα του. Ήθελαν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια» τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης