Συντριβή Boeing: Νέο βίντεο δείχνει δύο ιρανικούς πυραύλους να χτυπούν το αεροσκάφος

Συντριβή Boeing: Νέο βίντεο δείχνει δύο ιρανικούς πυραύλους να χτυπούν το αεροσκάφος

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ιρανική στρατιωτική βάση, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το αεροπλάνο - Το Boeing έχει τυλιχθεί στις φλόγες και στροβιλίζεται προς το αεροδρόμιο της Τεχεράνης - Το νέο βίντεο φέρνουν ξανά στη δημοσιότητα οι New York Times

043_dpa-pa_200108-90-012927_dpai
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει δύο ιρανικούς πυραύλους, που εκτοξεύθηκαν με διαφορά 30 δευτερολέπτων ο ένας από τον άλλο, να πλήττουν το ουκρανικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη, την 8η Ιανουαρίου.

Το οπτικό υλικό δίνουν και πάλι στη δημοσιότητα οι New York Times. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα, ενώ φτάνουν στο προσκήνιο ύστερα από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις και το παγκόσμιο κύμα οργής για τα 176 θύματα του Boeing 737 - 800.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ιρανική στρατιωτική βάση του Ιράν, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το αεροπλάνο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Κανένας πύραυλος δεν προκάλεσε αμέσως την πτώση του αεροσκάφους και στο βίντεο διακρίνεται το αεροπλάνο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες και να στροβιλίζεται προς το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, γράφουν οι New York Times.


Κλείσιμο


Συγκλονιστικό βίντεο των New York Times για τα επτά λεπτά της μοιραίας πτήσης

Πριν από λίγες ημέρες η αμερικανική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει βίντεο που αποτελούσε αναλυτική παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων και ντοκουμέντων, λεπτό προς λεπτό, από την απογείωση του αεροσκάφους μέχρι τη στιγμή που καταρρίφθηκε από πύραυλο των Φρουρών της Επανάστασης.

«Για να μάθουμε τι συνέβη στην πτήση 752 αφού αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Ιράν στις 8 Ιανουαρίου, συλλέξαμε δεδομένα πτήσης, αναλύσαμε βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής, ώστε να συνθέσουμε την καθαρότερη μέχρι στιγμής "εικόνα" για την ολέθρια πτήση των επτά λεπτών», αναφέρεται στην εισαγωγή του βίντεο, προτού ξεκινήσει η παρουσίαση όλων των διαθέσιμων στοιχείων.

Ιρανός εμπειρογνώμονας θα αποφασίσει πού θα αποκωδικοποιηθούν τα μαύρα κουτιά

Υψηλόβαθμος ερευνητής από το Ιράν αναμένεται να μεταβεί στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες για να αποφασίσει εάν τα ουκρανικά εργαστήρια είναι κατάλληλα ώστε να αποκωδικοποιήσουν τα μαύρα κουτιά.

Το Σάββατο η Τεχεράνη παραδέχτηκε ότι κατά λάθος κατέρριψε το αεροπλάνο, λίγο μετά την απογείωσή του.

Ιράν: Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων μετά τη «συγγνώμη» Ροχανί

Για τις συνθήκες κατάρριψης του ουκρανικού Boing από το Ιράν συζήτησαν αξιωματούχοι της αεροπορίας από το Ιράν, την Ουκρανία και τον Καναδά, που συναντήθηκαν στην Τεχεράνη, όπως αναφέρει η ιρανική κρατική τηλεόραση. Την ίδια ώρα, η παραδοχή του ιρανικού καθεστώτος ότι κατέρριψε το αεροσκάφος προκαλεί έντονες αντιδράσεις, με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις να συνεχίζονται προκαλώντας τη βίαιη παρέμβαση των αρχών, με αποτέλεσμα να γίνουν 30 συλλήψεις.

Άγνωστο παραμένει τι συζήτησαν οι αξιωματούχοι των τριών χωρών, κατά τη συνάντηση που δημοσιοποίησε μέσω διαδικτύου η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι περισσότεροι από τους 176 επιβαίνοντες ήταν Ιρανοί ή είχαν διπλή υπηκοότητα. Ο Καναδάς, η Ουκρανία, η Βρετανία και άλλες χώρες που θρηνούν θύματα από την κατάρριψη του αεροσκάφους έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Πέμπτη στο Λονδίνο για να εξετάσουν την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη κατά της Τεχεράνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης