Συντριβή Boeing: Ιρανός εμπειρογνώμονας θα αποφασίσει πού θα αποκωδικοποιηθούν τα μαύρα κουτιά

Συντριβή Boeing: Ιρανός εμπειρογνώμονας θα αποφασίσει πού θα αποκωδικοποιηθούν τα μαύρα κουτιά

Ο Ολέξι Ντανίνολφ, γραμματέας του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε στο Reuters ότι το Ιράν θα έχει τον τελευταίο λόγο για το πού θα γίνει η αποκωδικοποίηση

boeing0
Υψηλόβαθμος ερευνητής από το Ιράν αναμένεται να μεταβεί στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες για να αποφασίσει εάν τα ουκρανικά εργαστήρια είναι κατάλληλα ώστε να αποκωδικοποιήσουν τα μαύρα κουτιά του Boeing που καταρρίφθηκε στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ολέξι Ντανίνολφ, γραμματέας του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το Ιράν θα έχει τον τελευταίο λόγο για το πού θα γίνει η αποκωδικοποίηση.

Το Σάββατο, η Τεχεράνη παραδέχτηκε ότι κατά λάθος κατέρριψε το αεροπλάνο, λίγο μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες σε αυτό.

Ο Ντανίλοφ πρόσφερε μια εξήγηση για την αρχική σύγχυση για τα αίτια του δυστυχήματος: υπενθύμισε ότι η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ιράν, την ημέρα του δυστυχήματος, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ως πιθανή αιτία τη μηχανική βλάβη. Υποστήριξε ότι η ανακοίνωση αυτή, που αργότερα διαγράφηκε και αντικαταστάθηκε με άλλη όπου αναφέρονταν ως άγνωστα τα αίτια, εκδόθηκε σε μια προσπάθεια να αποκτήσει το Κίεβο πρόσβαση στο σημείο της συντριβής.

«Αν είχαμε πει αμέσως ότι το κατέρριψαν, δεν είμαι σίγουρος ότι θα μας επέτρεπαν να δούμε τα συντρίμμια, δεν θα μας άφηναν να κάνουμε ό,τι κάνουμε», ισχυρίστηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης