Ιταλία: Η κρίση της Λιβύης μπορεί να ευνοήσει τρομοκρατικές ομάδες

Ιταλία: Η κρίση της Λιβύης μπορεί να ευνοήσει τρομοκρατικές ομάδες

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε την Τετάρτη με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, με τον οποίο συζήτησε, επί σχεδόν τρεις ώρες, τις εξελίξεις

8b25e8f1322a1445b08c58f294256138
Νέα διπλωματική κινητικότητα παρατηρείται, τις τελευταίες, στην ιταλική πρωτεύουσα για την επίλυση της λιβυκής κρίσης.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φατίχ Μπισάγκα, έφτασε στην Ρώμη για να συναντηθεί με τον αμερικανό πρέσβη στην Τύνιδα, ο οποίος βρίσκεται, επίσης, στην Αιώνια Πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, με τον οποίο συζήτησε, επί σχεδόν τρεις ώρες, τις εξελίξεις στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα.

Την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, ακύρωσε την άφιξή του στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Χάφταρ.

Τα ιταλικά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση Κόντε για λάθος χειρισμούς στην συγκεκριμένη προσπάθεια, προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις αυτές είναι πιο φρόνιμο να πραγματοποιούνται χωρίς να εκδίδονται, πρώτα, επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε την Πέμπτη ότι «η κρίση της Λιβύης μπορεί να ευνοήσει τρομοκρατικές ομάδες και για το λόγο αυτό, η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με στόχο να ευνοήσει την επίτευξη μιας θετικής λύσης, μέσω της διπλωματίας».

Τα μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν, τέλος, ότι η κυβέρνηση της Ρώμης προσπαθεί να παίξει κύριας σημασίας διαμεσολαβητικό ρόλο στο λιβυκό σκηνικό, ο οποίος να λειτουργήσει και ως αντίβαρο στην έντονη, ρωσική κινητικότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης