Επικοινωνία Τραμπ - Μέρκελ για Μέση Ανατολή και Λιβύη

Επικοινωνία Τραμπ - Μέρκελ για Μέση Ανατολή και Λιβύη

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν για την «τεταμένη κατάσταση αναφορικά με το Ιράν και το Ιράκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπεργκ

MerkelTrump
Επικοινωνία για το έκρυθμο σκηνικό στη Μέση Ανατολή και τη Λιβύη είχαν η Γερμανίδα καγκελάριος με τον Αμερικανό πρόεδρο, την ώρα που η διεθνής κοινότητα απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση της κρίσης. 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν για την «τεταμένη κατάσταση αναφορικά με το Ιράν και το Ιράκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπεργκ.

«Επίσης αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση στη Λιβύη και τις πολιτικές προσπάθειες επίλυσης της σύγκρουσης σε αυτή τη χώρα. Συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για αυτό το ζήτημα», συμπλήρωσε ο Ζάιμπεργκ στην ανακοίνωσή του.

Τραμπ για Ιράν: «Ο Σουλεϊμανί ήταν τέρας, σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στην εξόντωση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, λέγοντας πως «το γεγονός ότι εξοντώθηκε είναι καλό για πολλές χώρες».

Κλείσιμο
«Ήταν ένα τέρας» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ επέμεινε για την ορθότητα της απόφασής του να εξοντωθεί ο Ιρανός στρατηγός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι δεν φοβάται για αντίποινα. Αντίποινα ήταν αυτό που κάναμε εμείς σημείωσε και τόνισε με έμφαση: «Εάν το Ιράν μας επιτεθεί θα υποφέρουν από τις συνέπειες. Οι ΗΠΑ «είναι προετοιμασμένες για όλα τα ενδεχόμενα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης