ΗΠΑ: Την άνοιξη η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση σε ευρωπαϊκό έδαφος

ΗΠΑ: Την άνοιξη η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση σε ευρωπαϊκό έδαφος

Η Ουάσινγκτον υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ - Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

usa_syria
Οι ΗΠΑ θα στείλουν 20 χιλιάδες στρατιώτες στην Ευρώπη τον ερχόμενο Απρίλιο, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης στρατιωτικής τους άσκησης σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

«Πρόκειται για μία κίνηση που θέλει να υπογραμμίσει τη δέσμευση της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ», όπως ανέφερε ο Αμερικανός αρχιστράτηγος Μπαρ Σέγκιν.

Λίγες ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, κατά την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ κάλεσε τους Ευρωπαίους συμμάχους να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, ο Αμερικανός αρχιστράτηγος δήλωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις, με έδρα τη Γερμανία, θα είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων 25 ετών.

«Αυτό δείχνει πραγματικά τη διατλαντική ενότητα και τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ», δήλωσε στο Reuters ο Σέγκιν.

Ο Αμερικανός αρχιστράτηγος, που επιβλέπει από την έδρα του στο Βέλγιο τις συμμαχικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, τόνισε ότι οι στρατιώτες θα ενταχθούν στο προσωπικό των ΗΠΑ που βρίσκεται ήδη στη γηραιά ήπειρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης