Ουκρανία: 14 αγνοούμενοι έπειτα από φωτιά σε κτήριο

Ουκρανία: 14 αγνοούμενοι έπειτα από φωτιά σε κτήριο

Δεκάδες πυροσβέστες ψάχνουν για επιζώντες στα κατεστραμμένα μέρη του κτηρίου των έξι ορόφων

ukraine
Δεκατέσσερις άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι στην Ουκρανία έπειτα από πυρκαγιά σε κτήριο στην Οδησσό, στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Τετάρτη σε κτήριο στο κέντρο της πόλης στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία αρκετών λυκείων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχασε τη ζωή της μια 16χρονη μαθήτρια και τραυματίστηκαν 27 άνθρωποι. Το κτήριο καταστράφηκε εν μέρει.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί αλλά δεκάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες στα κατεστραμμένα μέρη του κτηρίου αυτού των έξι ορόφων.

«Ελπίζουμε όλοι ότι από τους 14 αγνοούμενους θα βρεθούν ζωντανοί όσο το δυνατόν περισσότεροι», γράφει στο Facebook ο Ζελένσκι.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται 7 πυροσβέστες, ενώ 5 από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ το ουκρανικό κοινοβούλιο τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Οι πυρκαγιές με θύματα δεν είναι κάτι το σπάνιο στην Ουκρανία, όπου ο σεβασμός στους κανόνες ασφάλειας είναι αμφιλεγόμενος και πολλές υποδομές είναι απαρχαιωμένες.

Κλείσιμο
Τον Αύγουστο, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Οδησσού. Τον Ιούνιο και πάλι στην Οδησσό 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης