Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: Του αρέσει να στέλνει πυραύλους... Είναι Rocket Man!

Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: Του αρέσει να στέλνει πυραύλους... Είναι Rocket Man!

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα, κατά την παρουσία του στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ, ότι ο Κιμ θα προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση της χώρας του, αλλά πρόσθεσε: «Θα το μάθουμε»

trump_nato
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σημείωσε όμως ότι στον Κιμ «αρέσκει να στέλνει πυραύλους ή μήπως όχι;»

«Γι’ αυτό τον αποκαλώ Rocket Man (σ.σ. ο άνθρωπος-πύραυλος)», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά τη συνάντησή του στο Λονδίνο με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Κιμ θα προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση της χώρας του, αλλά πρόσθεσε: «Θα το μάθουμε».

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο μικρού βεληνεκούς βλήματα στη θάλασσα ανοικτά των ανατολικών ακτών της την περασμένη εβδομάδα κατά την τελευταία δοκιμή του μεγάλου πολυεκτοξευτή πυραύλων της. Θεωρήθηκε ως προσπάθεια να υπενθυμίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια προθεσμία ενός έτους που έχει θέσει ο Κιμ στην Ουάσινγκτον προκειμένου να επιδείξει ευελιξία στις βαλτωμένες συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση.

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε νωρίτερα σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπαθούν να παρατείνουν τις συνομιλίες ενόψει των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται στις ΗΠΑ τον ερχόμενο χρόνο.

Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με συμμάχους όπως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία προκειμένου να επωμιστούν ένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους της στάθμευσης στρατευμάτων των ΗΠΑ στις χώρες αυτές.

Είπε πως η Νότια Κορέα συμφώνησε πέρυσι να καταβάλει σχεδόν 500 εκατ. δολάρια τον χρόνο περισσότερα για αμερικανική «προστασία» και πρόσθεσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν τώρα επιπλέον δεσμεύσεις.

Κλείσιμο
Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να έχουν στρατιωτικές δυνάμεις στην κορεατική χερσόνησο, ο Τραμπ είπε: «Μπορούμε να το συζητήσουμε. Μπορώ και τα δύο. Μπορώ να έχω επιχειρήματα και για τα δύο.».

«Αλλά πιστεύω αυτό, πιστεύω ότι αν πρόκειται να το κάνουμε, πρέπει να μοιραστούν πιο δίκαια το βάρος», είπε ο Τραμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης