Γιατί διαπρέπουν στα τεστ οι μαθητές στην Εσθονία;

Γιατί διαπρέπουν στα τεστ οι μαθητές στην Εσθονία;

H Eσθονία είναι το φυτώριο γερών μαθητών στην Ευρώπη

estonia
Aίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα της διεθνούς εκπαιδευτικής αξιολόγησης του προγράμματος PISA από τον ΟΟΣΑ σχετικά με το μαθησιακό επίπεδο των των παιδιών.

Την ώρα που οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών βαίνουν συνεχώς μειούμενες από το 2009, στην Εσθονία, οι μαθητές σημειώνουν την υψηλότερη επίδοση ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Για ποιο λόγο ; Όπως αναφέρει το BBC, ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μαθητές διαπρέπουν στα τεστ, είναι η πιο γρήγορη κοινωνικοποίησή τους μέσω του σχολείου.

Στην ηλικία των τριών ετών, αν όχι νωρίτερα για ορισμένα παιδιά, σχεδόν όλα πηγαίνουν νηπιαγωγείο.

Επίσης, εκτός από το παιχνίδι, οι παιδαγωγοί εισάγουν σιγά- σιγά τα παιδιά στην εκπαίδευση.

H Eσθονία είναι το φυτώριο γερών μαθητών στην Ευρώπη.

Κλείσιμο
Οι μαθητές στη χώρα έχουν υψηλότερες επιδόσεις από ότι στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, σχολιάζει το BBC.

Τα 15χρονα στην Εσθονία ξεχώρισαν γιατί, όπως επισημαίνει το BBC, το μικρό αυτό βαλτικό κράτος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο...

«Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς βασίζονται στο νηπιαγωγείο για την προετοιμασία των παιδιών τους για το δημοτικό. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα εξάχρονα και τα επτάχρονα να έχουν για το σπίτι κάποιες ασκήσεις», αναφέρει το BBC και προσθέτει: «Είναι πολύ σημαντικό γιατί ο μαθητής θα πρέπει να κάνει στον δάσκαλο ερωτήσεις, να σηκώνει το χέρι του, να είναι γενναίος», επισημαίνει η Κριστίν, μητέρα δύο παιδιών.

«Το πιο σημαντικό ότι ο μαθητής είναι κοινωνικά έτοιμος». Μέσω του παιχνιδιού οι δάσκαλοι καθοδηγούν τα παιδιά για την εισαγωγή τους στο δημοτικό», προσθέτει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης