«Bουίζει» η Βρετανία μετά την αποκάλυψη της «έχθρας» του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του αδερφού του Χάρι

«Bουίζει» η Βρετανία μετά την αποκάλυψη της «έχθρας» του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του αδερφού του Χάρι

Χάρι και Μέγκαν έσπασαν το πρωτόκολλο αποκαλύπτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Παλάτι

PRI_82403980-e1571647515338
«Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανησυχεί για τον αδερφό του», είναι το πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» αντανακλώντας το κλίμα που επικρατεί στη Βρετανία μετά την κατάθεση ψυχής του Δούκα του Σάσεξ Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ σε Βρετανό δημοσιογράφο.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν άνοιξαν για πρώτη φορά την... πόρτα των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, όπως σχολιάζει από την πλευρά του το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφερόμενο στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του ζευγαριού για το όσα συμβαίνουν στα βρετανικά Ανάκτορα.

«Κάθε οικογένεια έχει τα πάνω της και τα κάτω της»
kate_william_harry

Κλείσιμο
«Κάθε οικογένεια έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Ακόμη και η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας δεν αποτελεί εξαίρεση - απλά τα προβλήματα μέχρι τώρα κρύβονταν επιμελώς», προσθέτει.

Αποκλίνοντας για μια φορά από το βασιλικό πρωτόκολλο, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ άνοιξαν τα χαρτιά τους στο βρετανικό δίκτυο ITV.

Ο Δούκας του Σάσεξ έδωσε συνέντευξη στον Τομ Μπράντλεϊ για το νέο ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο: «Harry & Meghan: An African Journey» του ITV, που γυρίστηκε στην Αφρική κατά την πρόσφατη περιοδεία του με την Μέγκαν Μαρκλ.

«Υπάρχουν πολλές ειδήσεις στον Τύπο για προβλήματα στη σχέση με τον αδερφό σου. Πόσες από αυτές είναι αλήθεια;», ρώτησε ο Τομ Μπράντλεϊ. «Μέρος αυτού του ρόλου, αυτής της δουλειάς και αυτής της οικογένειας είναι να βρίσκεσαι υπό πίεση, στο πλαίσιο της οποίας αναπόφευκτα συμβαίνουν διάφορα. Αλλά είμαστε αδέρφια. Πάντα θα είμαστε αδέρφια», απάντησε ο 35χρονος πρίγκιπας.

Από καιρό υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κακές σχέσεις ανάμεσα στα δυο αδέρφια, αν και οι περισσότερες φήμες αφορούν τις συζύγους τους, Μέγκαν Μαρκλ και Κέιτ Μίντλετον.

Η φερόμενη κόντρα μεταξύ τους λέγεται μάλιστα πως ήταν ένας από τους λόγους που ο Χάρι με την Μέγκαν μετακόμισαν από το Παλάτι του Κένσινγκτον τον περασμένο Μάιο.

«Αυτή τη στιγμή με τον Ουίλιαμ είμαστε σε διαφορετικούς δρόμους», λέει ο Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι τόνισε πως με τον αδερφό του είναι σε διαφορετικές φάσεις.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαφορετικούς δρόμους. Πάντα θα είμαι εδώ για εκείνον και από όσο γνωρίζω, το ίδιο ισχύει και για αυτόν. Δεν βλεπόμαστε τόσο συχνά όσο παλιότερα επειδή είμαστε πολύ απασχολημένοι αλλά τον αγαπώ βαθιά», εξήγησε ο ίδιος.

Το επίμαχο ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο την Κυριακή το βράδυ κι έκτοτε η Βρετανία «βουίζει» για τις διαταραγμένες σχέσεις των δυο υιών της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταιάνα.

«Την ίδια ώρα, η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε για την προσπάθειά της να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής της.

«Όταν συνάντησα τον νυν σύζυγό μου, οι φίλοι μου ήταν ευτυχισμένοι, γιατί ήμουν κι εγώ ευτυχισμένη», υποστήριξε η Μέγκαν στον Βρετανό δημοσιογράφο προσθέτοντας ότι οι Βρετανοί φίλοι της είπαν ότι «μπορεί ο πρίγκιπας Χάρι να είναι μια χαρά, αλλά δεν θα τα καταφέρεις, επειδή τα βρετανικά ταμπλόιντς θα καταστρέψουν τη ζωή σου».

Μάλιστα, η Μέγκαν παραδέχθηκε ότι δεν είναι και πολύ καλά. Στη συνέντευξή της που προβλήθηκε η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε για την «αφόρητη» πίεση επειδή η ζωή της βρίσκεται στο προσκήνιο, τονίζοντας ότι πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι, δεν είχε ιδέα για τις προκλήσεις που θα καλείτο να αντιμετωπίσει, ως μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά η ζωή της Αμερικανίδας πρώην ηθοποιού, καθώς έγινε μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και, όπως είναι φυσικό, η προσωπική της ζωή, απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή στη ζωή της, μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, ήταν η γέννηση του μονάκριβου γιου της, Άρτσι, τον περασμένο Μάιο.

Στην ερώτηση για το αν μπορεί να αντέξει την πίεση η ίδια απάντησε: «Έχω πει στον Χάρι ότι δεν είναι αρκετό να επιβιώνεις. Δεν είναι αυτό το νόημα της ζωής. Πρέπει να ευδοκιμείς και να είσαι χαρούμενος».

Παραδέχτηκε επίσης ότι, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, αισθάνθηκε ευάλωτη από τον τρόπο που την μεταχειρίστηκε ο διεθνής Τύπος.

«Κοιτάξτε, όπως κάθε γυναίκα, ειδικά όταν διανύει μία εγκυμοσύνη, είναι αληθινά ευάλωτη. Έτσι και εγώ ήρθα αντιμέτωπη με μία πρόκληση, ειδικά όταν είχα τον νεογέννητο γιο μου, ξέρετε. Προσπαθείς να ανταποκριθείς στον ρόλο της νέας μαμάς και της νιόπαντρης γυναίκας», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε στην ψυχική του υγεία και τον τρόπο που διαχειρίζεται τις πιέσεις στη ζωή του ως ζήτημα «άμεσης διαχείρισης».

Σύμφωνα με τον Χάρι, μέρος της δουλειάς του είναι να δείχνει γενναίος, ωστόσο πολλά πράγματα τον πληγώνουν, ειδικά όταν τα περισσότερα από αυτά δεν είναι αλήθεια.

Πολλοί Βρετανοί πάντως έσπευσαν να επικροτήσουν την κίνηση του ζευγαριού να μιλήσει με ειλικρίνεια. Γεγονός είναι ότι το ζευγάρι έσπασε τον άγραφο βασιλικό κανόνα ότι δεν μιλάμε για την οικογένεια, καθώς υπονομεύει τον ευρύτερο θεσμό.

Η κατάθεση ψυχής του Χάρι είναι βούτυρο στο ψωμί όλων όσοι προβλέπουν ρήξη στη σχέση των δύο αδερφών.

«Είναι σαφές από το ντοκιμαντέρ ότι δεν είναι ως πρίγκιπες δεν είναι ευτυχισμένοι», υποστηρίζει ο σχολιαστής επί των βασιλικών θεμάτων, Ρίτσαρντ Φίτζγουίλιαμς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης