Συρία: Η κυβέρνηση «καταδικάζει σθεναρά την απαίσια επίθεση της Τουρκίας»

Συρία: Η κυβέρνηση «καταδικάζει σθεναρά την απαίσια επίθεση της Τουρκίας»

Οι Σύροι είναι ενωμένοι απέναντι στην τουρκική επίθεση, διαμηνύει η Δαμασκός – Η συριακή κυβέρνηση κατηγορεί την Άγκυρα ότι προκαλεί «θάνατο και καταστροφή»

21762129
Έντονα επικριτική κατά της Τουρκίας είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, μετά την εισβολή της Άγκυρας στα βορειοανατολικά, κίνηση την οποία καταδικάσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού, στην πρώτη αντίδρασή της μετά την ανάπτυξη του στρατού της στη βορειοανατολική Συρία, μετά από έκκληση των κουρδικών δυνάμεων επισημαίνει ότι οι Σύροι είναι «ενωμένοι» απέναντι στην επίθεση της Τουρκίας.

«Η συριακή κυβέρνηση επαναβεβαιώνει ότι απορρίπτει πλήρως και καταδικάζει σθεναρά την απαίσια επίθεση της Τουρκίας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στην επίθεση που εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου η Άγκυρα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Σε ανακοίνωση που αναμεταδίδει το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, γίνεται λόγος για «μεγαλύτερη από ποτέ» «συνοχή και ενότητα όλων των Σύρων, υπό την εθνική σημαία της Συρίας».

Η Δαμασκός κατηγορεί εξάλλου την Άγκυρα ότι προκαλεί «θάνατο και καταστροφή» στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας με μια επιχείρηση που αποκάλυψε τις «επεκτατικές φιλοδοξίες» της Τουρκίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης