Την δυνατότητα να μπουν στο «κουφάρι» του αντιδραστήρα νο4 στο Τσερνόμπιλ είχε πριν από λίγα 24ωρα μια ομάδα δημοσιογράφων.
Οι δημοσιογράφοι ανάμεσα στους οποίους και αυτοί του Russia Today, περπάτησαν στην αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα, ο οποιος εξερράγη στις 26 Απριλίου 1986 προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και την έκθεση σε ραδιενέργεια εκατομμυρίων άλλων.
Σύμφωνα με το RT το «κουφάρι» του αντίδραστηρα εξακολουθεί να δίνει 40.000 φορές περισσότερα ύψη ραδιενέργειας από το κανονικό.
Την έκρηξη του 1986 ακολούθησε πυρκαγιά που έκαιγε για 10 ημέρες στέλνοντας τον ραδιενεργό καπνό σε αρκετές χώρες.
Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα και τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης έχασαν τη ζωή τους αμέσως μετά την έκρηξη που σημειώθηκε πριν από 33 χρόνια.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας