Πελόζι: Θλιβερή η ανυπακοή Τραμπ στο Σύνταγμα, συγκεντρώνουμε στοιχεία για το «ουκρανικό»

Πελόζι: Θλιβερή η ανυπακοή Τραμπ στο Σύνταγμα, συγκεντρώνουμε στοιχεία για το «ουκρανικό»

Σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισε ότι δεν θα γίνει βιαστικά η έρευνα, αλλά ότι χρειάζεται να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για τη διαδικασία αμφισβήτησης σε βάρος του Τραμπ

000_1KO20V
Ραγδαίες οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το «ουκρανικό σκάνδαλο» να δημιουργεί κλίμα πόλωσης. Λίγο μετά τις καταγγελίες του Λευκού Οίκου που εγκαλεί τους Δημοκρατικούς για υστερία και εσφαλμένες ερμηνείες, η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι διεμήνυσε ότι δεν συντρέχει λόγος για βιαστικές κινήσεις όσον αφορά στην έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Τόνισε ότι ενώ ορισμένοι Δημοκρατικοί επιμένουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας αμφισβήτησης της άσκησης των προεδρικών εξουσιών σε βάρος του Τραμπ, είναι σημαντικό να διενεργηθεί εμπεριστατωμένη έρευνα ώστε να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα στοιχεία.

Επισήμανε, πάντως, ότι καθημερινά «η απογοήτευση μεγαλώνει καθώς είναι εμφανής η ανυπακοή στο Σύνταγμα από πλευράς του Αμερικανού προέδρου».

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ότι επιχείρησε να «κουκουλώσει» την ουκρανική υπόθεση καταχωρώντας, σύμφωνα με έναν μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, την καταγραφή του τηλεφωνήματος μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε έναν σέρβερ που εμπεριέχει απόρρητα ή ευαίσθητα περιεχόμενα.

«Πρόκειται για έναν ελιγμό με στόχο τη συγκάλυψη» της υπόθεσης, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, επικαλούμενη την καταγγελία του μάρτυρα, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Κογκρέσο.

Η Πελόζι, η οποία έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στο Κάπιτολ Χιλ, είπε επίσης ότι η έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία ξεκίνησαν οι Δημοκρατικοί, θα επικεντρωθεί στην υπόθεση της Ουκρανίας και ότι άλλα περιστατικά κατά τα οποία ο μεγιστάνας ενδεχομένως να καταχράστηκε την εξουσία του θα εξεταστούν αργότερα.

Κλείσιμο
Για υστερία και εσφαλμένες ερμηνείες καταγγέλλει ο Λευκός Οίκος τους Δημοκρατικούς, μετά τη δημοσιοποίηση από το Κογκρέσο της περιγραφής από έναν μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος ενός τηλεφωνήματος ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Ουκρανό ομόλογό του.

«Τίποτε δεν άλλαξε με τη δημοσιοποίηση αυτής της περιγραφής, η οποία δεν είναι τίποτε περισσότερο από συρραφή αφηγήσεων από τρίτο χέρι και άρθρων του Τύπου», δήλωσε η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να απορρίπτει την υστερία και τις εσφαλμένες ερμηνείες που διαδίδονται από τους Δημοκρατικούς και πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε και πάλι ενάντια στη διαδικασία που ξεκίνησαν εις βάρος του οι Δημοκρατικοί με στόχο την καθαίρεση του, με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τον περασμένο Ιούλιο με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Καθαίρεση γι' αυτό; Πρόκειται για ανέκδοτο!», είπε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, που φάνηκε να είναι κουρασμένος, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Επανέλαβε ότι η συνομιλία του με τον Ζελένσκι ήταν «υπέροχη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης