Βρετανία: O «Γιατρός της Ευτυχίας» δίνει συμβουλές για ένα αισιόδοξο φθινόπωρο

Βρετανία: O «Γιατρός της Ευτυχίας» δίνει συμβουλές για ένα αισιόδοξο φθινόπωρο

Με 15ετή εμπειρία στη θετική ψυχολογία, ο Βρετανός γιατρός Άντι Κοπ εξηγεί τα 10 βήματα που μπορεί να κάνει κανείς για να νιώθει πιο αισιόδοξος

fthinoporo
Δέκα απλές και ανέξοδες συμβουλές για να είστε αισιόδοξοι και χαμογελαστοί αυτό το φθινόπωρο δίνει ο «γκουρoύ της ευτυχίας», Δρ. Άντι Κοπ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail»,ο Βρετανός «γιατρός της ευτυχίας» έχει την μαγική συνταγή. Με 15ετή εμπειρία στη θετική ψυχολογία, εξηγεί τα 10 βήματα που μπορεί να κάνει κανείς για να νιώθει πιο αισιόδοξος.

1. Αγαπήστε την Δευτέρα, την πιο βαρετή ημέρα της εβδομάδας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά το Σαββατοκύριακο, νιώθουμε κατάθλιψη , ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν αν δούμε με θετικό μάτι την πρώτη μέρα στο γραφείο.  «Έρευνα δείχνει ότι η Δευτέρα είναι ως η χειρότερη μέρα της εβδομάδας από πλευράς υποτονικότητας. Σε κανέναν δεν αρέσει η μέρα αυτή, γι΄αυτό και όλοι γιορτάζουν κάθε Παρασκευή», επισημαίνει ο καθηγητής Κοπ.  «Τολμήστε να κάνετε την υπέρβαση και να μάθετε να αγαπάτε την πρώτη ημέρα της εργασιακής εβδομάδας», προσθέτει.

2.Αγκαλιαστείτε ...

Υπάρχουν πολλά οφέλη από μία καλή αγκαλιά, και όσες περισσότερες κάνετε, τόσο το καλύτερο. «Η μέση αγκαλιά διαρκεί 2,1 δευτερόλεπτα αλλά όταν υπάρχει αγάπη, τότε διαρκεί από 7 δευτερόλεπτα και πάνω», επισημαίνει ο καθηγητής Κοπ.

3. Δοκιμάστε το αλφάβητο ευγνωμοσύνης.

«Εάν έχετε πρόβλημα με τον ύπνο, αντί να μετράτε ... πρόβατα, προσπαθήστε να μετρήσετε σε όσους είστε ευγνώμονες . Ξεκινώντας με το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου...

4. Βάλτε τέλος στη δίαιτα

Μην κάνετε σταθερά δίαιτα. «Βάλτε τέλος στις φανταστικές δίαιτες που θα σας κάνουν αδύνατους εν μια νυκτί . Προσπαθήστε για το υπόλοιπο της ζωής σας, να είστε υγιής τρώγοντας.

5. Κοιμηθείτε οκτώ ώρες

Κλείσιμο
Ένας καλός ύπνος θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ευημερία σας. «Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα επαναστατική θεραπεία που σας δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε περισσότερο, να βελτιώσετε τη μνήμη σας, να σας κάνει πιο δημιουργικούς, πιο ελκυστικούς, πιο δυνατούς για να θωρακιστείτε από τη γρίπη, να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και να οδηγήσετε σε αυξημένα επίπεδα ευτυχίας . Ο οκτάωρος ύπνος», υποστηρίζει ο Βρετανός γιατρός.

6. Να μιλάτε με ευγένεια στους άλλους

«Η επιστήμη της θετικής ψυχολογίας μας λέει ότι ο γρηγορότερος τρόπος να αισθάνεσαι καλά, είναι να κάνεις μια καλή πράξη για κάποιον άλλο», λέει ο ο Δρ Κοπ. «Είναι απλό, όμως, μία ευγενική πράξη, έχει θετικό αποτέλεσμα στους άλλους αλλά και σε εσάς», προσθέτει.

7. Ενυδατώστε τον οργανισμό σας

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι το κλειδί για να αισθάνεστε ευτυχισμένοι και ανανεωμένοι. «Η σύγχρονη εξάρτηση από το τσάι, τον καφέ και τα ζαχαρούχα / καφεϊνούχα ποτά οδηγεί σε αφυδάτωση. Χωρίς υπερβολές, η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει μυϊκές κράμπες, αύξηση βάρους, κόπωση, ξηρό δέρμα και ναυτία. Έτσι, περιποιηθείτε τον εαυτό σας με το νερό», λέει ο βρετανός γιατρός.

8. Κόψτε τα social media

Αφήστε τα social media και το τι κάνουν οι φίλοι σας στο Facebook. «Κόψτε τα μέσα δικτύωσης και αφιερώστε χρόνο στην αληθινή σας οικογένεια και τους φίλους σας », επισημαίνει.

9. Πολλαπλασιάστε τις εμπειρίες σας

Συλλέξτε στιγμές, όχι πράγματα, για να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι. «Ο γενικός κανόνας είναι ότι η ευτυχία πηγάζει από την εκτέλεση πράξεων και όχι από τη συσσώρευση πραγμάτων », δήλωσε ο Δρ Κοπ. «Θα συνειδητοποιήσετε ότι οι δέκα πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σας είναι« εμπειρίες »και όχι« προϊόντα », προσθέτει.

10. «Κόψτε» τις κακές συνήθειες

Η αποφυγή των κακών συνηθειών είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε προτεραιότητα στην ευτυχία.. «Ρωτήστε τον εαυτό σας, τι είμαι πρόθυμος να σταματήσω για να ζήσω πιο ευτυχισμένα στη ζωή μου; Ίσως να σταματήσετε να χρονοτριβείτε, να παρακολουθείτε λιγότερη τηλεόραση, να κόψετε το Facebook από τη ζωή σας;», υποστηρίζει ο Βρετανός επιστήμονας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης