Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με μαθητές διαδηλώνουν για το κλίμα έξω από τον Λευκό Οίκο

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με μαθητές διαδηλώνουν για το κλίμα έξω από τον Λευκό Οίκο

Η 16χρονη ακτιβίστρια πραγματοποιεί εξαήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον για να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για το κλίμα – Ο Τραμπ είναι από τους λίγους ηγέτες που αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή

white_house_greta
Κινητοποίηση έξω από τον Λευκό Οίκο πραγματοποίησε η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία ενέπνευσε χιλιάδες μαθητές σε όλον τον κόσμο να διαδηλώνουν κάθε Παρασκευή ζητώντας τη λήψη μέτρων για την κλιματική αλλαγή.

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, συγκεντρώθηκαν στον δρόμο έξω από τον Λευκό Οίκο. Άλλωστε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι από τους λίγους ηγέτες που αμφισβητούν την κλιματική αλλαγή.

Πολλοί κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Άνθρωποι ή Συμφέρον;» και «Προσοχή, κίνδυνος!» ενώ φώναζαν «Έχουμε κρίση, αντιδράστε».

«Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια αλλαγή», είπε ο Τζερόμ Φόστερ Τζούνιορ, ένας έφηβος που συμμετείχε στη διαδήλωση.

Η Τούνμπεργκ πραγματοποιεί επίσκεψη έξι ημερών στην Ουάσινγκτον θέλοντας να ασκήσει πιέσεις στις ΗΠΑ για το κλίμα. Στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται ότι θα ζητηθεί από τους ηγέτες η μείωση των εκπομπών αερίου, σε μια προσπάθεια να ανατραπεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.


Κλείσιμο

Ωστόσο, η κατάσταση είναι δύσκολη όσον αφορά στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και ότι θα μεγιστοποιήσει την παραγωγή ορυκτών καυσίμων.

Η 16χρονη Γκρέτα έχει πει ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να πείσει τον Τραμπ ή τους άλλους αμφισβητίες ότι η υπερθέρμανση είναι γεγονός, όμως ελπίζει ότι οι ηγέτες θα ακούσουν τους «πραγματικούς επιστήμονες και ειδικούς στον τομέα».

Η Τούνμπεργκ είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, αφού ο αριθμός των μαθητών που συμμετέχουν πλέον στις «Παρασκευές για το Μέλλον», τις κινητοποιήσεις που οργανώνει εδώ και έναν χρόνο, ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια σε 135 χώρες. Συντηρητικοί και ακροδεξιοί βουλευτές στην Ευρώπη πάντως προσπάθησαν να την γελοιοποιήσουν, αποκαλώντας την «γκουρού της αποκάλυψης» και «Νόμπελ του φόβου». Ο συντηρητικός Αυστραλός σχολιαστής Άντρικου Μπολτ έγραψε σε ένα άρθρο γνώμης ότι πρόκειται για μια «βαθιά διαταραγμένη μεσσία» που τέθηκε επικεφαλής μιας «αίρεσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης