Ο Ερντογάν μίλησε για τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου

Ο Ερντογάν μίλησε για τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου

Σε μια σπάνια δήλωσή του, κατά την παρουσία του σε μια εκδήλωση απονομής δημοσιογραφικών βραβείων στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως επιθυμεί έναν πολυφωνικό τουρκικό Τύπο και στράφηκε κατά των διεθνών ΜΜΕ

erdogan__4_
Τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου και του πλουραλισμού των φωνών, σε μια υγιή κοινωνία, επισήμανε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την παρουσία του σε μια εκδήλωση απονομής δημοσιογραφικών βραβείων στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος που έχει στραφεί κατά αρκετών δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά πως... «επιθυμούμε έναν πιο ελεύθερο και πιο πολυφωνικό τουρκικό Τύπο, στον οποίο θα εκπροσωπούνται όλες οι ιδέες και οι πεποιθήσεις».

Επίσης, δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του κατά του διεθνούς Τύπου, αναφέροντας πως «σκόπιμα δεν καλύπτει τα επιτεύγματα της Τουρκίας».

Ακόμη, ο Ερντογάν εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του δημοσιογράφου του πρακτορείου Αναντολού, Αμπντουλκαντίρ Νισάντσι, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Ακόμη, καταδίκασε τις ενοχλητικές φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σχετικά με τον θάνατο του δημοσιογράφου. Σημειώνεται πως ο Νισάντσι βρισκόταν σε αποστολή στη βορειοανατολική Τουρκία, όταν έπεσε από γκρεμό στις 10 Μαΐου και έχασε τη ζωή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης