Βενετία: Πρόστιμο σε 100 τουρίστες μέσα σε ένα δίμηνο για αντικοινωνική συμπεριφορά

Βενετία: Πρόστιμο σε 100 τουρίστες μέσα σε ένα δίμηνο για αντικοινωνική συμπεριφορά

Τσουχτερά πρόστιμα για τους αγενείς τουρίστες επιβάλλει η Βενετία – Μια Καναδή με μπικίνι, ένας άντρας που κοιμήθηκε σε παρτέρι ανάμεσα σε αυτούς που τιμωρήθηκαν – Πρόστιμο 950 ευρώ σε ζευγάρι που έφτιαξε καφέ στο Ριάλτο

venice
Αποφασισμένοι να προστατεύσουν τη Βενετία είναι οι αξιωματούχοι της πόλης, που συνεχίσουν να επιβάλλουν πρόστιμα κατά όσων εμφανίζουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Ήδη, μέσα στις πρώτες οκτώ εβδομάδες λειτουργίας του μέτρου έχουν επιβληθεί 100 πρόστιμα.

Η απαγόρευση εισήχθη στις 19 Ιουνίου. Ανάμεσα σε αυτούς που τιμωρήθηκαν ήταν μια γυναίκα από τον Καναδά που έκανε ηλιοθεραπεία στην πόλη φορώντας μπικίνι και ένας άντρας που κοιμήθηκε σε παρτέρι κεντρικού πάρκου.

Πρόστιμο έφαγαν και τρεις Γάλλοι που βίδωσαν τα ποδήλατά τους σε κιγκλιδώματα σ' ένα από τα φημισμένα κανάλια της Βενετίας, όπως και μια γυναίκα από τη Λευκορωσία που βούτηξε τα πόδια της σ' ένα συντριβάνι για να δροσιστεί.

Πιο τσουχτερό ήταν το πρόστιμο σε Γερμανούς τουρίστες που έφτιαξαν καφέ στην ιστορική γέφυρα του Ριάλτο. Ο καφές τους κόστισε... 950 ευρώ πρόστιμο και την εντολή να εγκαταλείψουν τη Σερενίσιμα.

Πολλοί τουρίστες και χρήστες του Twitter χαρακτηρίζουν «γελοία», «δρακόντεια» και «άδικα» τα μέτρα, και υποστηρίζουν ότι δεν βοηθούν την εικόνα της Βενετίας. Ορισμένοι μάλιστα απειλούν να μποϊκοτάρουν την Ιταλία και να πάνε αλλού για διακοπές.

Ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας παραμένει αμετακίνητο στην απόφασή του. «Πρέπει να σεβόμαστε τη Βενετία», τόνισε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο. «Αυτοί οι αγενείς που νομίζουν ότι έρχονται στην πόλη και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν πρέπει να καταλάβουν, ότι χάρη στην τοπική αστυνομία, θα συλλαμβάνονται, θα τους επιβάλλεται ποινή και θα απομακρύνονται, πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης