Ελπίδα ζωής για τους μεταλλωρύχους στη Νέα Ζηλανδία

Ελπίδα ζωής για τους μεταλλωρύχους στη Νέα Ζηλανδία

Απεγκλωβίστηκαν οι  29 ανθρακωρύχοι που παγιδεύτηκαν εξαιτίας πλημμύρας σε ανθρακωρυχείο της νοτιοδυτικής Κίνας...

Ελπίδα ζωής για τους μεταλλωρύχους στη Νέα Ζηλανδία
Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες οι 29 μεταλλωρύχοι που αγνοούνται από την Παρασκευή, μετά από έκρηξη σε ορυχείο της Νέας Ζηλανδίας, να βρίσκονται στη ζωή, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι, την ίδια ώρα που απεγκλωβίστηκαν οι  29 ανθρακωρύχοι που παγιδεύτηκαν εξαιτίας πλημμύρας σε ανθρακωρυχείο της νοτιοδυτικής Κίνας.

"Η πληροφορία που έχω λέει ότι υπάρχει οξυγόνο στο ορυχείο και υπάρχουν πιθανότητες να έχουν καταφέρει να φτάσουν σε κάποιο σημείο με οξυγόνο και επομένως να είναι ζωντανοί" είπε ο Κι μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επαφή με τους 29 εργάτες που παγιδεύτηκαν στο ανθρακωρυχείο του Πάικ Ρίβερ, στα δυτικά της Νότιας Νήσου της Νέας Ζηλανδίας.
Κλείσιμο


Οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει να τους προσεγγίσουν, καθώς υπάρχουν τοξικά αέρια σε μεγάλες ποσότητες.


Ο Κι υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε βεβιασμένη απόπειρα για τον απεγκλωβισμό τους θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική όχι μόνο για τους διασώστες, αλλά και για τους επιζώντες μεταλλωρύχους.


Παραδέχτηκε ότι οι οικογένειες των αγνοούμενων, ορισμένες από τις οποίες διαφώνησαν με την απόφαση να αναβληθεί η προσπάθεια διάσωσης, αισθάνονται "τρομερό άγχος και πραγματικό φόβο".


"Είναι βασανιστικό, όμως θα πάμε μόλις θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε" τόνισε  εξηγώντας ότι εάν οι διασώστες μπουν στο ορυχείο μπορεί να προκληθεί έκρηξη, λόγω της παρουσίας επικίνδυνων αερίων, και να σκοτωθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι.


Οι αγνοούμενοι κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται σε μια σήραγγα που απέχει μόλις 150 μέτρα από την επιφάνεια της γης αλλά 2,5 χιλιόμετρα από την είσοδο του ορυχείου.


Πρόκειται για 24 Νεοζηλανδούς, δύο Αυστραλούς, δύο Βρετανούς και έναν Νοτιοαφρικανό, ηλικίας από 17 έως 62 ετών.


Είδαν το φως όλοι οι ανθρακωρύχοι στην Κίνα

Ζωντανοί είναι και οι 29 ανθρακωρύχοι που παγιδεύτηκαν εξαιτίας πλημμύρας σε ανθρακωρυχείο της νοτιοδυτικής Κίνας και τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν να τους ανεβάσουν στην επιφάνεια, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το δυστύχημα συνέβη το πρωί της Κυριακής κοντά στην πόλη Νεϊζιανγκ, στην επαρχία Σετσουάν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης