Τραμπ: Να «παντρέψουμε» τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή με τη μεταναστευτική μεταρρύθμιση

Τραμπ: Να «παντρέψουμε» τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή με τη μεταναστευτική μεταρρύθμιση

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς να ενωθούν, ώστε να «προκύψει κάτι σπουδαίο μετά από τα δυο τραγικά γεονότα»

tramp1
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους βουλευτές να υιοθετήσουν νομοθεσία, η οποία θα προβλέπει να υποβάλλεται σε αυστηρό έλεγχο το ιστορικό αυτών που θέλουν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα μετά τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις που σημειώθηκαν αντίστοιχα στο Τέξας και το Οχάιο.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε όσους σκοτώθηκαν στο Ελ Πάσο του Τέξας και στο Ντάιτον του Οχάιο, να πεθάνουν μάταια. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Δεν μπορούμε ποτέ να τους ξεχάσουμε, καθώς και όλους όσοι προηγήθηκαν από αυτούς» τόνισε αρχικά ο Τραμπ.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στην αυστηροποίηση της νονοθεσίας: «Οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκρατικοί οφείλουν να ενωθούν και να προχωρήσουν σε ισχυρούς ελέγχους, ακόμα και να παντρέψουν τη νομοθεσία (για την οπλοκατοχή) με τη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση. Πρέπει να κάνουμε κάτι καλό, ώστε να προκύψει κάτι σπουδαίο από αυτά τα δυο τραγικά γεγονότα».



Το συγκεκριμένο tweet του Τραμπ προέκυψε ενόψει της ανακοίνωσης για την οπλοκατοχή, που ο ίδιος έχει πει πως θα βγάλει αργότερα μέσα στη Δευτέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης