Ισραήλ: «Ναι» στην κατασκευή κατοικιών για εποίκους και Παλαιστίνιους

Ισραήλ: «Ναι» στην κατασκευή κατοικιών για εποίκους και Παλαιστίνιους

Το Ισραήλ επεκτείνει την παρουσία του στη Δυτική Όχθη – Θεωρείται ασυνήθιστη απόφαση, γιατί για πρώτη φορά εγκρίνονται άδειες οικοδόμησης για Παλαιστινίους

21294096
Την έγκρισή του για την κατασκευή 6.000 σπιτιών για εποίκους και 700 Παλαιστίνιους έδωσε το Ισραήλ, απόφαση που επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία του στη Δυτική Όχθη.

Όμως πέραν της επεκτατικής λογικής, η έγκριση του Ισραήλ για σπίτια Ισραηλινών είναι ασυνήθιστη κίνηση.

Ωστόσο, οι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη θεωρούνται παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, κάτι που αμφισβητεί το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το BBC, δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές εάν τα σπίτια των Παλαιστινίων θα είναι νέες κατασκευές ή πρόκειται για τα 700 σπίτια που βρίσκονται στην «περιοχή C» της Δυτικής Όχθης, όπου παλαιστινιακά χωριά συχνά βρίσκονται κοντά σε ισραηλινούς οικισμούς και το Ισραήλ διατηρεί τον πλήρη έλεγχο.

Από την πλευρά της, η Παλαιστινιακή Αρχή αντέδρασε στην ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι απορρίπτει κάθε ισραηλινή κατασκευή ή ελέγχους σε Παλαιστινιακά κτήρια στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με την πλευρά των Παλαιστινίων, η απόφαση του Ισραήλ αποδεικνύει την αποικιοκρατική λογική του Ισραήλ, που αγνοεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το διεθνές δίκαιο και τις υπογεγραμμένες συμφωνίες.

Η απόφαση του Ισραήλ ελήφθη λίγο πριν την επίσκεψη του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, που έχει αναλάβει τις προσπάθειες για μια ειρηνευτική συνθήκη.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα ενημέρωσης, η ανακοίνωση έχει στόχο να τον βοηθήσει να φέρει Αραβικές χώρες σε μια πιθανή σύνοδο στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης