Έρευνα: Να γιατί δεν υπήρξε ποτέ... η Κιβωτός του Νώε

noe

Τα περισσότερα είδη χρειάζονται μεγάλους πληθυσμούς για να επιβιώσουν

Η ραγδαία κλιματική αλλαγή στον πλανήτη έχει «ανοίξει» συζητήσεις αναφορικά με το μέλλον της ανθρωπότητας. Η επιβίωση ενός είδους σε καταστάσεις που ενδεχομένως να ξεπερνούν τις ιδιοότητές του, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, όσο και αν φαντάζει ένα ιδανικό σενάριο, σε μία εφιαλτική εξέλιξη. Οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον, επαναφέρουν στην επικαιρότητα την... Κιβωτό του Νώε. Ένα τεράστιο καράβι, που χώρεσε σε ζευγάρια όλα τα είδη. Ο μύθος λέει ότι ο Νώε, μετά την προειδοποίηση του Θεού, τα κατάφερε και αφού έπλεε στον... υδάτινο κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, βρήκε την πολυπόθηστη στεριά και όλα τελείωσαν καλώς.

Ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Βέρμοντ, μελέτησαν, έψαξαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Κιβωτός του Νόε δεν συνέβη ποτέ, ως ιστορικό γεγονός.

Το βασικότερο συμπέρασμα όλων ήταν ότι στα περισσόερα είδη, δεν αρκεί το ζευγάρι. Απαιτείται υψηλότερος πληθυσμός για να είναι σε θέση να αμυνθεί και να επιβιώσει. Στην πραγματικότητα, ακόμη και μέτρια μεγέθη πληθυσμών θα μπορούσαν να πεθάνουν σε μια αλλαγή του κλίματος. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of the Royal Society B την Τρίτη 11 Ιουνίο., ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βερμόν αποκάλυψαν ότι τα περισσότερα είδη χρειάζονται μεγάλους πληθυσμούς για να επιβιώσουν από την εξαφάνιση.

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, η ομάδα με επικεφαλής τη βιολόγο Melissa Pespeni πειραματίστηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες προνύμφες για να δει πώς ανταποκρίνονται στο θαλασσινό νερό που έγινε σκόπιμα μετρίως ή εξαιρετικά όξινο.

Αποδείχθηκε ότι υπάρχει μια σπάνια γενετική ποικιλία σε ένα μικρό αριθμό αχινοειδών που είναι πολύ χρήσιμο για την επιβίωση. Ο Πεσπένι περιέγραψε τις γενετικές παραλλαγές ως "σαν να έχεις ένα χειμώνα σε 50 πετσέτες, όταν ο καιρός χτυπά είκοσι πιο κάτω στο Βερμόντ".

Σε εξαιρετικά όξινο θαλασσινό νερό, αυτές οι σπάνιες παραλλαγές αυξήθηκαν συχνότερα στις προνύμφες. Αυτά τα γονίδια επιτρέπουν στην επόμενη γενιά αχινοειδών να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ορισμένες πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών που χρησιμοποιούν για να κάνουν τα κελύφη τους και εκείνων που τους βοηθούν να διαχειριστούν την οξύτητα των κυττάρων τους.

Ωστόσο, για τους αχινούς που διατηρούν αυτές τις σπάνιες παραλλαγές στο DNA τους, ο αριθμός των πληθυσμών τους πρέπει να είναι υψηλός.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, αυτό σημαίνει ότι ενώ κάποιοι οργανισμοί μπορεί να παραμείνουν σε ένα περιβάλλον αλλαγής του κλίματος λόγω της ικανότητάς τους να αλλάξουν τη φυσιολογία τους, τα περισσότερα ζώα θα επιβιώσουν μόνο με την εξέλιξη.

Μια πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι περίπου ένα εκατομμύριο είδη ζώων και φυτών κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του κλίματος.

Προς το παρόν, ο Brennan διαβεβαίωσε ότι αυτό το συγκεκριμένο είδος αχινού θα είναι ασφαλές από την εξαφάνιση βραχυπρόθεσμα. Εξάλλου, έχουν τη γενετική κληρονομιά της προσαρμογής σε εξαιρετικά όξινο θαλασσινό νερό καθώς και τις γενετικές παραλλαγές που είναι απαραίτητες για την εξέλιξή τους.

Αυτή η ανακάλυψη έχει σημαντικές συνέπειες για την μακροχρόνια επιμονή των ειδών", δήλωσε ο Pespeni. «Αυτές οι σπάνιες παραλλαγές είναι ένα είδος νομίσματος που πρέπει να ξοδέψουν οι αχινοί, αλλά μπορούν να το ξοδέψουν μόνο μία φορά».

ΣΧΟΛΙΑ (93)

Τεο-Μοναχο

Αν μας ελεγαν οι θρησκειες οτι η Γη είναι σφαιρα που γυριζει γυρω απο τον ηλιο και ότι οι ασθενειες οφείλονται σε μικροοργανισμους και όχι σε δαιμονια και οτι εαν βαλουμε ένα χαλκινο πλεγμα να γυριζει παραγεται ηλεκτομαγνητισμος κλπ κλπ , τοτε πολυ πιο χρησιμος θα ηταν ο λογος τους. Αλλα ο στοχος τους ηταν αλλος. Να εχουν δουλο τον ανθρωπο στους αιωνες. Θεος είναι η επιστημη. Τελος

dimitri

Πανεπιστήμονά μου εσύ.

Τ

Mα η θρησκεια δεν ειναι επιστημη δεν εξηγει φυσικα φαινομενα αυτο δεν σημαινει οτι δεν αποδεχεται την επιστημη και την συγχρονη κοινωνικη πραγματικοτητα ομως το καθε αντικειμενο στο ρολο του ενας επιστημονας θα ρωτησει με ποιον τροπο λειτουργει ενα φαινομενο και ενας θεολογος ποιο ειναι το νοημα της υπαρξης του!ομως καποιος θα μπορουσε να πει ειναι απλα μια αυταπατη μια ψυχολικη αναγκη που καλυπτει το λογικο κενο του ανθρωπου οπως επισημανε ευστοχα ενας σχολιαστης πιο κατω δεν το αποκλειω ομως υπαρχουν ερωτηματα στα οποια ειμαστε ανημποροι να δωσουμε απαντησεις και ωσπου να δωθει μια τελικη απαντηση δεν μπορουμε να πουμε οτι ο Θεος ειναι ανυπαρκος γιατι για να ειναι κατι ανυπαρκτο πρεπει η ανυπαρξια του να τεκμηριωθει πρωτα.

Αθεη καπιταλίστρια

''Religion was invented when the first conman met the first fool'' by Mark Twain. Δηλαδή η θρησκεία εφευρέθηκε όταν ο πρώτος απατεώνας συνάντησε το πρώτο ηλίθιο. Μία διαχρονική αλήθεια που είμαι σίγουρη ότι αν την είχαμε εμπεδώσει, θα είχαμε γλυτώσει από ατελείωτες σφαγές στο βάθος των αιώνων στο όνομα της θρησκείας και δεν θα είχε ανακοπεί η πορεία του αρχαιολληνικού πολιτισμού. Και ειδικά σήμερα θα μας είχε γλυτώσει και από τους φαντασιόπληκτους γέροντες της Ορθόδοξης παράδοσης που απο την αγαμία και την απομόνωση έβλεπαν οράματα και προέβλεπαν το μέλλον της Ελλάδας αγνοώντας πλήρως τη πρόοδο της επιστήμης. Ουσιαστικά η θρησκεία μετατρέπει τη human evolution σε human devolution και μόνο κράτη που πιστεύουν βαθύτατα στις αρχές της επιστήμης όπως οι ΗΠΑ ,αδρανοποιούν την τοξική επίδραση της θρησκείας και καταφέρνουν να είναι πρωτοπόρα στην επιστημονική πρόοδο αλλά και γενικότερα σαν πρότυπα οργάνωσης μιας ιδανικής κοινωνίας που βασίζεται στην αυθεντία της λογικής και όχι στη λογική της αυθεντίας και του δόγματος. H αλλιώς λίγο πιο λαικά LONG LIVE SCIENCE, FUCK ALL RELIGIONS

Βάγγος

και γω άθεος είμαι αλλά δεν συμφωνώ ότι η θρησκεία είναι αποτέλεσμα απάτης. Θεωρώ ότι ο άνθρωπος έχει μια ιδιοσυγκρασία σκέψης που τον οδηγεί στο να έχει ανάγκη ένα υπέρτατο αίτιο για τα πάντα. Ακόμα και η φυσική που είναι από τις πιο άθεες επιστήμες, κατά καιρούς πέφτει σε αυτή τη λούμπα. Ας πούμε τις θεωρίες ολικής ενοποίησης, όπου οι φυσικοί αναζητούν ένα αίτιο, μία μόνο δύναμη, πίσω από όλες τις άλλες. Και γιατί να ισχύει αυτό; Είναι μια αυθαίρετη ψυχολογική αναζήτηση. Βέβαια εδώ και δεκαετίες οι φυσικοί έχουν αρχίσει να ξελαμπικάρουν από αυτά τα λογικά άλματα. Όμως ο απλός άνθρωπος συνεχίζει να πλέει σε αυτά τα παλιά νερά. Στην ουσία ο Θεός ως υπέρτατο αίτιο των πάντων είναι ένα "αναπόφευκτο λογικό σφάλμα" που είναι εμπεδωμένο σε κάθε άνθρωπο.

Τεο-Μοναχο

Ωραια τα λες γενικα. Μου αρεσει η οξυνοια σου και το ευρος της σκεψης σου. Βεβαια μαλλον ως λογοπαιχνιο πρεπει να εκλαβουμε αυτό με τον πρωτο απατεωνα και τον πρωτο ηλιθιο. Άλλες ησαν οι αιτιες για την εμφανιση της εννοιας του Θεου. Τι να σου κανει ο φοβισμένος ανθρωπος των σπηλαιων και των παγετωνων. Από καπου επρεπε να πιαστει. Ας ελπισουμε ότι καποτε στο μελλον θα τελειωσουν οι ανθρωποι με αυτή την φενακη

Τεο-Μοναχο

Τα ειπαμε για τις θρησκειες και τις διδασκαλιες τους και τα χοντρα ψεμματα και τα παραμυθια τους. Να μην λελε συνεχεια τα ιδια. Ολες οι θρησκείες εμπρος στο χρονοντουλαπο της ιστοριας, Εννοω και την δικη μας φυσικα. Μιλαμε για απατη που αιωνες τωρα ταλαιπωρει τους ανθρωπους.

Arkship colonization

Όποιος μπορεί να αντιληφθεί το μέλλον αυτού του πλανήτη θα καταλάβει τι συνέβει και στον προηγούμενο... Ας κάνουμε λοιπόν ένα γρήγορο timelapse προς το μέλλον. Οι πόλοι λιώνουν και αυξάνετε η στάθμη των θαλασσών με συνεπακόλουθες συνέπειες απο την έλλειψη των πολικών πάγων που αντανακλούσαν την Ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα και την ανεξέλεγκτη άνοδο των θερμοκρασιών. Τα φυτά δυσκολεύονται με αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες να φωτοσυνθέσουν και ξεραίνονται. Η αρχή του τέλους για την ζωή στον πλανήτη Γη ξεκινά. Η πλημμύρα απο το λιώσιμο των πάγων σηματοδοτεί την ανάγκη για δημιουργία διαστημικών κιβωτών για την διάσωση των ειδών - embryo space colonization. Η κιβωτός του Νώε δεν ήταν πλοίο και οι πολλαπλές πλημμύρες και οι κιβωτοί που αναφέρει η ιστορία όπως η πλημμύρα με την κιβωτό του Δευκαλίωνα και η πλημμύρες των Βαβυλώνιων και πόσων άλλων με τις αντίστοιχες κιβωτούς είναι οι ιστορίες των λαών που διασώθηκαν απο την προηγούμενη πλανητική καταστροφή. Η ιστορία θα επαναληφθεί. Δείτε στο youtube την σχετική δήλωση ενός Αστροναύτη αναζητώντας το βίντεο με τίτλο: Al Warden: We are the aliens, we came from somewhere else.

ΑΠΟΡΙΑ

Καλα ρε παιδια, ο Θεος δεν εχει καμια αλλη δουλεια απο το να ασχολειται με ενα ειδος μαιμουδων που ζει σε ενα απειροελαχιστο μερος της δημιουργειας Του και να καθεται να τις παρακολουθει με πιον τροπο συνουσιαζονται και ακομα περισσοτερο, να τους υποδεικνυει πως να συνουσιαζονται? Ελεος πια!Αστε που σε αλλα "θεοπνευστα" κειμενα οπως το Κορανι ο Θεος (Αλλαχ αραβιστι) το παιζει και.....λογιστης (καθοριζει τα ποσοστα κερδους στο εμποριο), ενω ασχολειται και με το μοντελιγκ (υποδεικνυει την σωστη ενδυμασια των γυναικων).

nik

we're all made of stars

Mike

Το ότι η φύση όλη δείχνει έντονα στοιχείου νοήμονα σχεδιαστή είναι, μας λένε, παραμύθι. Αντ' αυτού η θεωρία της εξέλιξης, μας λένε, εξηγεί λογικότατα την ύπαρξή μας. Ήταν, μας λένε, μία αρχέγονη ζεστή λίμνη γεμάτη μεταλλικά ιχνοστοιχεία. Ξάφνου έπεσε ένας κεραυνός και ω τρισμέγιστο τυχαίο θαύμα, έγινε ο πρώτος ζωντανός οργανισμός! Το πρώτο κύτταρο, ένα εκατομμύριο φορές πιο πολύπλοκο από τον καλύτερο υπολογιστή. Τυχαία από έναν απρόσωπο κεραυνό! Είναι δηλαδή σα να έπεσε κεραυνός σε μηχανουργείο και να έφτιαξε έτσι τυχαία έναν υπολογιστή Samsung. Και έτσι τυχαία, μας λένε, το κύτταρο είχε την ικανότητα αναπαραγωγής και έζησε αρκετά για να παράγει και άλλα παρόμοια κύτταρα. Αυτά, τυχαία, εξελίχθηκαν και έγιναν ψάρι, που έγινε πίθηκος, που γίναμε εμείς. Δεν πρέπει λοιπόν, μας λένε, να μιλάμε για Θεό, και δημιουργία, και σχέδιο, και ηθικές αρχές, και αγάπη, και αλήθεια, και ότι είμαστε υπόλογοι για τις πράξεις μας. Όχι! Είμαστε, μας λένε, μία τυχαία συλλογή κυττάρων και δημιουργός μας είναι ο κεραυνός! Ε ρε σανό που μας ταϊζουν όλοι οι φωτισμένοι κουλτουριάρηδες!

Βαγγος

κάνεις λάθος. Η φύση δεν δείχνει στοιχεία σχεδιαστή. Αντιθέτως δείχνει στοιχεία "κάποιου" που είναι τυφλός και παίζει ζαριές για να βρει ποιο είναι το είδος που θα επιβιώσει. Πχ γι αυτό οι άνθρωποι δεν είναι όλοι οι ίδιοι αλλά έχουμε πανσπερμία χαρακτήρων και χαρακτηριστικών. Ώστε στο τέλος να επιβιώσουν τα χαρακτηριστικά που έχουν πλεονέκτημα. Η εξελικτική διαδικασία είναι προφανής αν κάποιος κοιτάξει σε μικρότερες μορφές ζωής όπως οι υιοί. Ένας υιός μεταλλάσσεται (εξελίσσεται) 100 φορές την ημέρα, μέχρι να πετύχει τον σωστό συνδυασμό γονιδίων που θα παρεισφρήσει στον οργανισμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την θεωρία της εξέλιξης γιατί στο μικροσκόπιο φαίνεται μπροστά στα μάτια σου. Σε μεγαλύτερα είδη όπως τα θηλαστικά, είναι πιο "έμμεση" η παρατήρηση γιατί χρειάζεται δεκάδες χιλιάδες χρόνια για να υπάρξει γενετική μετατόπιση.

Κ Θ

@Mike Οι επιστήμονες που μιλάνε για κεραυνούς δεν είπαν ποτέ ότι αυτή είναι αρχή της ζωής και δεν ντρέπονται να πουν ότι δεν γνωρίζουν, είναι ο κλήρος που καυχιέται ότι γνωρίζει την αλήθεια γιατί την βρίσκει στη βίβλο των Ιουδαίων, ένα αισχρό βιβλίο που αν πράξεις αυτά που διδάσκει πας φυλακή . Πολλά από αυτά που λες τα βρισκω στα δυσφημιστικά κείμενα των απολογητών κατά της επιστήμης που παρουσιάζουν την επιστήμη ως γελοία και τη γένεση ως την αλήθεια, από ότι βλέπω φέρνει αποτελέσματα. Το κακό είναι ότι για να φέρει αποτελέσματα χρειάζεται προετοιμασία .

Αγγελής

Το μόνο τους μέλημα είναι να εξευτελίσουν τα θεόπνευστα κείμενα της Αγίας Γραφής. Στην μελέτη τους ασχολούνται με αχινούς και το ph του νερού, ενώ στην αληθινή ιστορία του κατακλυσμού προστατεύονται φυσικά τα χερσαία γένη κ τα πτηνά. Δεν πήρε αστακούς και μύδια στην Κιβωτό. Όσο για τον κατακλυσμό, ρωτήστε οποιονδήποτε φοιτητή Γεωλογίας κ θα σας βεβαιώσει, ότι κ στα πιο ψηλά βουνά βρίσκουμε απολιθώματα θαλασσίων οργανισμών (αχινούς, ψάρια κλπ). Κατά τα άλλα η Βίβλος λέει τα παραμύθια..

Βρε άσχετε

Αυτά τα βρίσκουμε γιατί κάποτε οι σημερινές στεριές ήταν στι βυθό της θάλασσας!!! Αυτά τα λέει η Γεωκογία κ αυτά πιστεύω κ όχι τις παραμύθες της ΠΔ!!!

Τόμας

Απορώ που οι επιστήμονες ασχολήθηκαν με ένα καθαρά μυθολογικό γεγονός. Τα παραμυθάκια της ΠΔ είναι ατελείωτα, καθώς και οι γελοίοι νόμοι του Μωυσή με τον Ααρών που έκαναν διατίμηση των αμαρτιών με περιστέρια και ορτύκια. Μονο η διδασκαλία του Χριστού αξίζει και αυτή μπορεί να εφαρμοσθεί μόνο απο εργένηδες που να ξέρουν οτι θα ζήσουν μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής τους υγιείς.

Τεο-Μοναχο

Εγω πιστευω αλλα και το αρθρο το λεει καθαρα ότι το θεμα με την Κιβωτο προεκειψε ως δευτερεύον συμπερασμα. Τα πειραματα αλλον σκοπο ειχαν φυσικα. Ηταν καθαρα επιστημονικα πειραματα. Οσο για για την διδακλαια του Χριστου πως αξιζει αφου αμα εφαρμοζοταν από τους πολλους θα μας οδηγουσε στην εξαφανιση ως ειδος? Θα ηταν σαν μαζικη αυτοκτονια. Και ο Χριστος περαν από την εγκρατεια και την αρετη δεν μας ειπε και τιποτα που να μας βοηθαει στα αληθεια

Βάγγος

νομίζω ότι η τελευταία φράση σου είναι ταυτολογία

Κ Θ

@ Τόμας. Φαντάζομαι δεν διάβασες ποτέ της αισχρές διδασκαλίες του Ιησού όπως κατά Λουκά 14-26, βέβαια αυτά δεν σας τα διαβάζουν οι πνευματικοί σας που σας έπεισαν να τους εμπιστεύεστε και σας δίνουν τα αγαπάτε αλλήλους που ο άνθρωπος διδάσκει πολλούς αιώνες πριν εμφανιστεί ο ραβινίσκος.

Απεταξάμην τον Συριζαίο χριστιανοταλιμπάν Αγύριγο

Χριστιανός-χριστιανός αλλά ψηφίζεις τον Ιούδα-πρώην μάγο με τα δώρα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

haftar-

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δήλωσε, πριν από λίγα 24ωρα, ότι ο στρατάρχης Χάφταρ, διοικητής του δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας 

kibyaconfer

Στόχος της Διάσκεψης είναι, σύμφωνα με το προσχέδιο του ΟΗΕ, να επιτευχθεί εκεχειρία  - Ο Ερντογάν διεμήνυσε νωρίτερα ότι δεν θα αποχωρήσουν οι δυνάμεις του από τη Λιβύη εάν δεν εξασφαλιστούν τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο - Η Διάσκεψη θα ξεκινήσει την Κυριακή, λίγο μετά τις 15:00 ώρα Ελλάδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 18:00 - Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας καγκελάριου

9
commission

Για νέα γεώτρηση με το γεωτρύπανο Γιαβούζ μίλησε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, δημιουργώντας διπλωματικό πυρετό - Πίτερ Στάνο: Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των θαλάσσιων ζωνών όλων των κρατών-μελών πρέπει να γίνονται σεβαστά

4
eastmed_main

Διαψεύδει η Ρώμη δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu σύμφωνα με το οποίο ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, δεν πιστεύει στον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed  - Η ιταλική κυβέρνηση προέβη σε διάβημα με αποτέλεσμα το τουρκικό μέσο να κατεβάσει την ανάρτηση - Συναγερμός και σε Κύπρο, Ισραήλ

35
megan_main

Οι Χάρι και Μέγκαν θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τους τίτλους - Θα ξεπληρώσουν 2,4 εκατομμύρια λίρες που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του σπιτιού τους στο Μπέρκσαϊρ - Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ αναφέρεται ότι το ζευγάρι δεν θα χρηματοδοτείται με δημόσια κονδύλια - Βασίλισσα Ελισάβετ: Υποστηρίζω την επιθυμία τους 

40
xartis-sesm

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τον σεισμό που σημειώθηκε σε απόσταση 158 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Τζαγιαπούρα