Σκάνδαλο Ίμπιζα: Η Ρωσία κουνάει το δάκτυλο σε Euronews και γερμανικά ΜΜΕ

Σκάνδαλο Ίμπιζα: Η Ρωσία κουνάει το δάκτυλο σε Euronews και γερμανικά ΜΜΕ

«Μην μεταδίδεται «fake news» εμπλέκοντας τη χώρα μας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών - Τονίζουν  ότι η εμπλεκόμενη είναι Λετονή και όχι Ρωσίδα

ibiza
Την προσοχή των ξένων ΜΜΕ σχετικά με το σκάνδαλο «Ibiza» που προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Αυστρία εφιστά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρει ότι η Μόσχα καλεί κυρίως το Euronews και τα γερμανικά ΜΜΕ να μην μεταδίδουν «fake news» για την υπόθεση:κυρίως για την εθνικότητα της νεαρής κοπέλας που απεικονίζεται στο βίντεο που «έκαψε» τον καγκελάριο Κουρτς και τον αντικαγκελάριο Στράχε.

«Η Υπηρεσία Πληροφόρησης και Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών εφιστά την προσοχή στην διεύθυνση του δικτύου «Euronews» σε ότι αφορά την τακτική, αν όχι συστηματική, διαστρέβλωση των πληροφοριών σχετικά με γεγονότα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τη χώρα μας, διαστρέβλωση που αποσκοπεί την δυσφήμιση της χώρας στο κοινό του καναλιού», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Αποστείλαμε πολλές σχετικές επιστολές και διαμαρτυρηθήκαμε τηλεφωνικά για τις ασυνέπειες και τα λάθη»....

Σχετικά με την κάλυψη των πολιτικών εξελίξεων στην Αυστρία, το ευρωπαικό δίκτυο «Εuronews» παρουσίασε το σκάνδαλο διαφθοράς ως ένα θέμα που αφορά τη Ρωσία.

«Η υπόθεση αφορά την Αυστρία και οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην ιστορία δεν είναι Ρώσοι υπήκοοι, τουλάχιστον, αυτό γνωρίζουμε. Το ευρωπαικό δίκτυο δεν παρείχε κανένα στοιχείο. Ωστόσο, τα επιχειρήματα στα οποία βασίζεται η είδηση έδειξαν σαφώς ένα σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά τη Ρωσία», διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Κλείσιμο
«Αυτή ήταν μια ακόμα περίπτωση που το Euronews αναμεταδίδει μη διασταυρωμένες και αναληθείς πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ένα από τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας, η νεαρή γυναίκα, ξαφνικά έγινε Ρωσίδα, μολονότι εξαρχής κατέστη σαφές ότι αυτή η γυναίκα προέρχεται από την Ε.Ε- τη Λετονία συγκεκριμένα».

«Μιλώντας για το ρόλο των ΜΜΕ στην υπερβολή αυτής της ιστορίας, τώρα που το αναφέραμε, δεν μπορώ να μην πω λίγα λόγια για την παρουσίαση όλων αυτών των λεγόμενων αποκαλύψεων που κυκλοφορούν ευρέως στα γερμανικά περιοδικά, αν και είναι πάντα τα πρώτα που λένε ότι παλεύουν εναντίον ψεύτικων ειδήσεων», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το εβδομαδιαίο περιοδικό «Der Spiegel»,το οποίο σταθερά έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό αντι-ρωσικό , μεταδίδει μία σειρά από «fake news» τους τελευταίους μήνες. Παρακαλούμε διορθώστε μας, αν έχετε σχετικά γεγονότα», προσθέτει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης