Ασφαλή τα τρία λιοντάρια από τον «χειρότερο ζωολογικό κήπο της Ευρώπης» στην Αλβανία

Ασφαλή τα τρία λιοντάρια από τον «χειρότερο ζωολογικό κήπο της Ευρώπης» στην Αλβανία

Μεταφέρονται στην Ολλανδία

alvania-liontaria-tria
Σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον στην Ολλανδία μεταφέρονται τρία λιοντάρια που διασώθηκαν απο τον «χειρότερο ζωολογικό κήπο της Ευρώπης» στην Αλβανία.

Η οργάνωση Four Paws είχε σώσει τα λιοντάρια από τον ζωολογικό κήπο που βρίσκεται νότια των Τιράνων τον περασμένο Οκτώβριο, όμως μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να τα βγάλει από τη χώρα λόγω γραφειοκρατίας και της διαμάχης με τον ιδιοκτήτη τους.

Τα ζώα όλο αυτό το διάστημα φιλοξενήθηξαν στον ζωολογικό κήπο των Τιράνων, όμως οι συνθήκες και εκεί δεν ήταν κατάλληλες και η μεταφορά τους στην Ολλανδία κρίθηκε απαραίτητη.

Η Ιωάννα Ντάνγκλερ, επικεφαλής της ομάδας της Four Paws, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, δήλωσε ότι τα λιοντάρια, που ονομάζονται Λέντσι, Μπόμπι και Ζακού, μεταφέρθηκαν με ειδικά οχήματα στην Ολλανδία.

alvania-liontaria-dyo
alvania-liontaria-ena
alvania-liontaria-tessera



«Ο χειρότερος ζωολογικός κήπος της Ευρώπης»

Κλείσιμο
Τα τρία λιοντάρια και ακόμα οκτώ ζώα είχαν σωθεί τον περασμένο Οκτώβριο από έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στην δυτική Αλβανία, καθώς διαπιστώθηκε ότι υποσιτίζονταν. Ένας κτηνίατρος αναφερόμενος στα μικρά, βρώμικα κλουβιά όπου ζούσαν τα ζώα, μίλησε για τον «χειρότερο ζωολογικό κήπο» που έχει δει σε όλη την Ευρώπη.

Βίντεο από τον «χειρότερο ζωολογικό κήπο της Ευρώπης»:
Poorly Treated Lion Discovered In Illegal Zoo




«Αν βλέπατε τις συνθήκες, δεν θα χρειαζόταν να είστε ειδικός για να κατανοήσετε πως πρέπει να κρατούνται έτσι άγρια ζώα», είπε η Ντάνγκλερ στο Associated Press.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος δεν είναι ο μοναδικός ακατάλληλος ζωολογικός κήπος στην Αλβανία και η οργάνωση Four Paws ετοιμάζει κι άλλες διασώσεις ζώων, ζητώντας από την αστυνομία υποστήριξη και από την αλβανική κυβέρνηση συνεργασία.

alvania-liontaria-pente
alvania-liontaria-tria
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης