Γελένα Ζελάνσκαγια: Η «μούσα» του νέου προέδρου της Ουκρανίας

Γελένα Ζελάνσκαγια: Η «μούσα» του νέου προέδρου της Ουκρανίας

Η 41χρονη Γελένα είναι σεναριογράφος και συγγραφέας και βρισκεται στο πλευρό του Βολοντίμιρ από το 2003

oukrania-volodimir-yelena
Η καστανόξανθη Γελένα είναι η μούσα του. Μόλις άκουσε ότι εξελέγη με 73% ως νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, ο κωμικός ηθοποιός Βολοντιμίρ Ζελένσκι έσπευσε να της δώσει ένα τρυφερό φιλί.

Γνωρίζονται παιδιόθεν. Τον Σεπτέμβριο του 2003 ο Ζελένσκι νυμφεύτηκε την αγαπημένη του. «Μαζί στο σχολείο, μαζί και στη ζωή», έχει δηλώσει κατά καιρούς.

Το ζευγάρι έχει μία κόρη, την Αλεξάνδρα και κι έναν εξάχρονο γιο. Η Αλεξάνδρα ακολουθεί μάλλον τα χνάρια του μπαμπά της .Έχει παίξει σε πολλές παιδικές σειρές.

oukrania-nea-dyo


Η 41χρονη Γελένα είναι σεναριογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου του 1978 . Αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανικών του πανεπιστημίου Technical University.

Όταν ο ίδιος έχει δεσμευτεί απέναντι στους συμπολίτες του ότι θα πατάξει την διαφθορά, είχε στο πλευρό του την γοητευτική σύζυγό του.

Στο εκλογικό κέντρο του Ζελένσκι στο Κίεβο, η σύζυγός του ήταν πανταχού παρούσα και υποδεχόταν θερμά τους υποστηρικτές του κόμματος «Υπηρέτης του λαού», από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Βολοντιμίρ.

oukrania-nea-proti
Κλείσιμο


Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι μπορεί να μην έχει πολιτική εμπειρία, όμως η πολιτική ατζέντα του νέου προέδρου της Ουκρανίας, είναι ξεκάθαρη: ενίσχυση των «δεσμών» με τα κράτη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε μια πορεία ένταξης της Ουκρανίας στους οργανισμούς αυτούς. Παράλληλα, ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει το «διάλογο» με τη Ρωσία -παρουσία των «Δυτικών συμμάχων»-, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί η πίεση προς τη Μόσχα με όλα τα δυνατά μέσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης