ΗΠΑ: Ο Τραμπ σκόπευε να απελευθερώσει κρατούμενους-μετανάστες σε πόλεις των Δημοκρατικών

ΗΠΑ: Ο Τραμπ σκόπευε να απελευθερώσει κρατούμενους-μετανάστες σε πόλεις των Δημοκρατικών

Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει να βρει τρόπους για να ασκήσει σκληρή μεταναστευτική πολιτική – Θα προκαλούσε πλήγμα στους πολιτικούς του αντιπάλους που αντιτίθενται στο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

trump__15_
Κάθε μέσο φαίνεται ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει ο Ντόναλντ Τραμπ για να κατασκευάσει το αμφιλεγόμενο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ως σύμβολο αποτροπής των μεταναστών.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η διακυβέρνηση σκεφτόταν να απελευθερώσει τους κρατούμενους μετανάστες σε πόλεις που διατηρούν στενούς δεσμούς με τους Δημοκρατικούς, που είναι πολιτικοί αντίπαλοι του Αμερικανού προέδρου. Μάλιστα ο Τραμπ επιθυμούσε να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο σε πόλεις που εφαρμόζουν άτυπα πολιτικές, διαφορετικές από αυτές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η διοίκηση Τραμπ άσκησε πιέσεις στο υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας για να προχωρήσει στην απελευθέρωση των κρατουμένων σε πόλεις αντιπάλων για να μεταπείσει κυρίως δημοκρατικούς που αντιτίθενεται στο τείχος.

Μάλιστα, ο Τραμπ άσκησε προσωπικά πιέσεις στην παραιτηθείσα υπουργό Εθνικής Ασφάλειας, Κίρστεν Νίλσεν για να ακολουθήσει το σχέδιο. Η Νίλσεν αντιστάθηκε, με το σχέδιο να παραπέμπεται στις καλένδες από τη νομική ομάδα του υπουργείου.

Πάντως το σχέδιο είναι ενδεικτικό παράδειγμα των προθέσεων του Ντόναλντ Τραμπ να θεσπίσει πολιτικές μετανάστευσης ιδιαίτερα σκληρές, επικαλούμενος την ασφάλεια των συνόρων, ένα κομβικό ζήτημα για την εκλογική του βάση. Ο πρόεδρος ενισχύει συνεχώς τη ρητορική του για την παράνομη μετανάστευση τις τελευταίες εβδομάδες, απειλώντας ακόμη και με κλείσιμο των νότιων συνόρων, εάν το Κογκρέσο και το Μεξικό δεν αναλάβουν δράση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης