O Zάεφ ευχαριστεί τη Μέρκελ για τη συμβολή της στη Συμφωνία των Πρεσπών

O Zάεφ ευχαριστεί τη Μέρκελ για τη συμβολή της στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Ζόραν Ζάεφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και την ενημέρωσε για τις συμφωνίες που υπέγραψε με τον Έλληνα πρωθυπουργό

D3U6avuW4AAEVzk
Ιστορική στιγμή χαρακτήρισαν Άνγκελα Μέρκελ και Ζόραν Ζάεφ την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια. Στην διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η θετική εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί παράδειγμα για την περιοχή των Βαλκανίων και καλή είδηση για την Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας «Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών επιβεβαιώνει ότι ο διάλογος και η διπλωματία φέρνουν θετικά αποτελέσματα για την υπέρβαση των ανοιχτών ζητημάτων και μπορούν να αποφέρουν συγκεκριμένο οικονομικό όφελος για τους πολίτες. Όπως ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Ζάεφ, οι κυβερνήσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας υπέγραψαν αρκετές συμφωνίας για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της συνεργασίας. Πέραν αυτού, στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε και επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερες από 140 επιχειρήσεις από την Ελλάδα και 250 επιχειρήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο κύριος Ζάεφ ευχαρίστησε την καγκελάριο για την υποστήριξη που παρείχε η Γερμανία σε όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, αλλά και για τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται στην χώρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε την στήριξη της Γερμανίας ενόψει της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαική Ένωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης