Μπερλίνες και επενδύσεις για τον πρίγκιπα Κάρολο στην Αβάνα

karolos_avana

Η Βρετανία θέλει να αυξήσει την επιρροή της στην Κούβα με την οποία το διμερές εμπόριο κατέγραψε πτώση από 168,3 εκατομμύρια δολάρια το 2013 σε 63,6 εκατομμύρια το 2017

Ο πρίγκιπας Κάρολος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα, οδήγησε μια MG cabrio του 1953 στο πάρκο Τζον Λένον της Αβάνας πριν μεταβεί σε θερμοηλιακό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής την τρίτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κούβα.

Στο πάρκο αυτό όπου υπάρχει το άγαλμα του τραγουδιστή των Μπιτλς, κοντά στο μπαρ «Yellow Submarin», που είναι αφιερωμένο στο βρετανικό συγκρότημα, ο πρίγκιπας απόλαυσε ένα πούρο που του πρόσφεραν και συνάντησε πολλούς ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Τα αυτοκίνητα αντίκες και οι παλιές μοτοσικλέτες δίνουν χαρακτηριστικό χρώμα στην Αβάνα.

Φορώντας ανοιχτόχρωμο κοστούμι και γυαλιά ηλίου, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η σύζυγός του, η δούκισσα της Κορνουάλης, που κρατούσε ομπρέλα για να προστατεύεται από το ήλιο, συνάντησαν πολλούς Κουβανούς και εκπροσώπους της βρετανικής κοινότητας που πήγαν να τους χαιρετήσουν.

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής βρετανικής οικογένειας στο νησί και πραγματοποιείται την ώρα που η Κούβα αντιμετωπίζει σκληρότερες αμερικανικές κυρώσεις και διψά για ξένες επενδύσεις.

Η Βρετανία επίσης θέλει να αυξήσει την επιρροή της στην Κούβα με την οποία το διμερές εμπόριο κατέγραψε πτώση από 168,3 εκατομμύρια δολάρια το 2013 σε 63,6 εκατομμύρια το 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η ΕΕ έγινε ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Κούβας και το Λονδίνο, ακόμη και μεσούσης της κρίσης του Brexit θέλει να επωφεληθεί από τη δυναμική αυτή, κυρίως σε δύο τομείς: στον τουρισμό --σχεδόν 200.000 Βρετανοί επισκέπτονται το νησί-- και στην ενέργεια.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος μετείχε σήμερα στην τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου ενός θερμοηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής που χρηματοδοτείται κυρίως με βρετανικά κεφάλαια, θα τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο και θα είναι ο μεγαλύτερος στην Καραϊβική.

Το ζεύγος θα αναχωρήσει αύριο το απόγευμα για τα νησιά Καϊμάν, που είναι βρετανικό έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eklo09

61 εκατομμύρια Αιγύπτιοι αποφασίζουν για 25 σημαντικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, όπως για την παράταση της θητείας του προέδρου της χώρας σε έξι από τέσσερα χρόνια, τη θεσμοθέτηση ποσόστωσης 25% στην εκλογή των γυναικών στο Κοινοβούλιο

gallia_kitrina_gileka_art2

Τα κίτρινα γιλέκα διαδηλώνουν για 23ο Σάββατο στο Παρίσι - Οι διαδηλωτές πέταξαν πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας - 110 προσαγωγές

22