Ο εμβληματικός «Θαυμαστός καινούριος κόσμος» του Huxley γίνεται τηλεοπτική σειρά

Ο εμβληματικός «Θαυμαστός καινούριος κόσμος» του Huxley γίνεται τηλεοπτική σειρά

Ενα από τα αριστουργήματα της λογοτεχνίας του εικοστού αιώνα που έχει αντέξει στο χρόνο

Aldous-Huxley
Το εμβληματικό βιβλίο του 1932 «Ο θαυμαστός καινούριος κόσμος» του Aldous Huxley παίρνει τον δρόμο του προς την τηλεοπτική μεταφορά.

Το πρότζεκτ ανήκει στο δίκτυο USA Network και το πρώτο επεισόδιο θα σκηνοθετήσει ο Owen Harris.

Στο παρελθόν μεγάλα ονόματα είχαν αποπειραθεί να μεταφέρουν το βιβλίο στην οθόνη. Το 2009 ο Ridley Scott ήθελε να το κάνει ταινία με τον Leonardo DiCaprio, ενώ το 2015, ο Steven Spielberg μέσω της Amblin TV είχε δηλώσει ενδιαφέρον να ετοιμάσει μία σειρά για το Syfy.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Σε ένα ορατό μέλλον, η βιοεπιστήμη και η γενετική έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που υποκαθιστούν τη φυσική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Ο χαρακτήρας, ο ψυχικός κόσμος, η ευτυχία, η κοινωνική θέση κάθε ανθρώπου είναι προκαθορισμένα πολύ πριν τη γέννησή του. Ο Aldous Huxley, επηρεασμένος από τις επιστημονικές ανακαλύψεις της εποχής του αλλά και από τις κοινωνικές ανακατατάξεις στην Αγγλία και την (τότε) Σοβιετική Ένωση, προφητεύει ένα ζοφερό αύριο που η πραγματικότητα έμελλε να επιβεβαιώσει. Ένα φανταστικό μυθιστόρημα για το μέλλον που ρίχνει ένα κριτικό φως στο παρόν και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της λογοτεχνίας του εικοστού αιώνα που έχει αντέξει στο χρόνο.

Κλείσιμο
Ο «Θαυμαστός καινούργιος κόσμος» είναι μια εφιαλτική, προφητική ενατένιση ενός τέλειου τεχνοκρατικά πολιτισμού μίας μελλοντικής κοινωνίας που βασίζεται στον φυσικό και ψυχολογικό καταναγκασμό. Η απαισιόδοξη φουτουριστική φαντασία του Huxley έφτασε στο αποκορύφωμά της με τον «Θαυμαστό καινούριο κόσμο», χαρίζοντας στη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας του 20ου αιώνα μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης