Ρέιτσελ Τζόνσον: Ποια είναι η αδελφή του Μπόρις Τζόνσον που γδύθηκε live για το Brexit

Ρέιτσελ Τζόνσον: Ποια είναι η αδελφή του Μπόρις Τζόνσον που γδύθηκε live για το Brexit

Είναι δημοσιογράφος, με πλούσιο συγγραφικό έργο και μητέρα τριών παιδιών - Εμφανίστηκε στο Celebrity Big Brother της Βρετανίας το 2018

rachel-johnson_main01
Πρόταξε, στην κυριολεξία τα στήθη της, θέλοντας να ακουστεί η φωνή της για το Brexit, ένα θέμα που «καίει» τους Βρετανούς τους τελευταίους μήνες.

Η αδελφή του πρωτεργάτη του Brexit,  Μπόρις Τζόνσον,  Ρέιτσελ, δεν δίστασε να ξεκουμπώσει το πουκάμισό της και να μείνει «τσίτσιδη» κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής του SkyNews, μία κίνηση που άφησε άναυδους συνομιλητές και τηλεθεατές.

Δημοσιογράφος και η ίδια, απευθυνόμενη στο πάνελ είπε: «δύσκολα μπορεί να ακουστεί μια φωνή για το Brexit στις μέρες μας» είπε και συνέχισε «Με αυτό που κάνω θα με ακούσετε καλύτερα τώρα, αφού θα με προσέξετε» και προχώρησε στην κίνηση που έγινε viral. 

Κλείσιμο
Ποια είναι όμως η «εκρηκτική» Ρέιτσελ Τζόνσον; 

Η μοναχοκόρη του Στάνλεϊ και της Σάρλοτ Τζόνσον έχει άλλα τρία αδέλφια, τους Μπόρις, Τζο και Λίο, που, όπως κι εκείνη, έχουν όλοι ξεχωρίσει στις καριέρες τους.

Γεννημένη στις 3 Σεπτεμβρίου 1965, η Ρέιτσελ μεγάλωσε και σπούδασε, τόσο στη Βρετανία, όσο και στις Βρυξέλλες, καθότι ο πατέρας της εργαζόταν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του πατέρα της, η Τζόνσον είναι η δισέγγονη του Αλί Κεμάλ, ενός φιλελεύθερου κιρκάσιου δημοσιογράφου και υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης του Νταμάτ Φερίντ Πασά, μεγάλου βεζύρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκια του πολέμου για την τουρκική ανεξαρτησία, το 1922. Κατά τη διάρκεια του Α' Απαγκοσμίου Πολέμου, ο παππούς της αναγνωρίσττηκε ως Βρετανός και πήρε το πατρικό όνομα της γιαγιάς του, Τζόνσον. Από την πλευρά της μητέρας της, είναι εγγονή του Σερ Τζέιμς Φόσετ, διακεκριμένου δικηγόρου και πάλαι ποτέ προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μεσαίο όνομά της, Σαμπίχα, στα αραβικά σημαίνει «ημέρα» και συχνά δίδεται ως όνομα στην Τουρκία και ήταν το όνομα της δεύτερης συζύγου του προπάππου της, Αλί Κεμάλ.

000_19P3ES


Η Ρέτισελ φοίτησε στο Winsford First School στο Κάμντεν του βόρειου Λονδίνου, το Ευρωπαϊκό Σχολείο των Βρυξελλών, την Ανεξάρτητη Σχολή Ashdown στο ανατολικό Σάσεξ, το Bryanston School στο Ντόρσετ και το σχολείο θηλέων St. Paul's. Το 1984 φοίτησε στο New College της Οξφόρδης, όπου εξέδσε την φοιτητική εφημερίδα Isis,, η οποία είχε εκδοθεί και στο παρελθόν από τον πρώην πρόεδρο και σήμερινό εκδότη της Evening Standard, Τζορτζ Όσμπορν.

To 1989 εντάχθηκε στο δυναμικό των Financial Times και έγινε η πρώτη γυναίκα απόφοιτη που έκανε πρακτική στην εφημερίδα και έγραφε οικονομικές ειδήσεις. Βρέθηκε για ένα χρόνο με απόσπαση στο Foreign Office, την περίοδο 1992 - 1993.

Έναν χρόνο αργότερα προσελήφθη στο BBC, ωστόσο το 1997 αποχώρησε και μετακόμισε στην Ουάσινγκτον, όπου εργάστηκε ως αρθρογράφος και freelancer. Είχε εβδομαδιαία στήλη στις Sunday Telegraph, The Daily Telegraph, the Evening Standard και άλλες στήλες στα περιοσδικά Easy Living και She, καθώς και στους Financial Times.

Σήμερα γράφει σε εβδομαδιαία στήλη στην Mail on Sunday, καθώς και στο Big Issue.

rachel-johnson-ivo-dawnay
Με τον σύζυγό της Ivo Dawnay


Το συγγραφικό έργο και το... Celebrity Big Brother

Η αδελφή του Μπόρις Τζόνσον δεν έμεινε μόνο στη δημοσιογραφία. Εκτός από την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «The Lady» η Ρέιτσελ έχει γράψει και αρκετά επιτυχημένα μυθιστορήματα.

Το μυθιστόρημά της Notting Hell περιγράφει τη ζωή ζευγαριών στο Νότινγκ Χιλ, το «Shire Hell» στη συνέχεια, ενώ το «Mummy Diaries» που ακολούθησε είναι ένα ημερολόγιο για τα χρόνια που έζησε στο Λονδίνο και το Έξμουρ. Επίσης, επιμελήθηκε και εξέδωσε το Μύθο της Οξφόρδης (Weidenfeld and Nicolson, 1988). Το 2012 εκδόθηκε ένα ακόμη μυθιστόρημά της, το«Winter Games».

Το 2013 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής των «γυναικείων» Βραβείων Orange, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε λογοτέχνιδες οποιασδήποτε εθνικότητας, για το καλύτερο μυθιστόρημα που είναι γραμμένο στα αγγλικά και εκδόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την προηγούμενη χρονιά από την απονομή

Το τελευταίο της βιβλίο της τριλογίας του «Notting Hell» που ονομάζεται «Fresh Hell» κυκλοφόρησε το 2015.

Το 2008 η ίδια είχε κερδίσει το Bad Sex in Fiction Prize για το Shire Hell, το οποίο χαρακτήρισε «τεράστια τιμή». Την ίδια χρονιά, το διήγημά της «Severely Gifted» δημοσιεύτηκε στους κυριακάτικους Times στις 21 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς.

Η πολιτική, τα τρία παιδιά και το... Big Brother

Η Τζόνσον έκανε και ένα πέρασμα από την πολιτική. Υπήρξε μέλος των Συντηρητικών από το 2008 έως το 2011.

Ωστόσο, το 2016 είχε διαφωνήσει με τον αδελφό της -όπως και ο Τζο Τζόνσον-, υποστηρίζοντας την παραμονή στην ΕΕ κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος. Μάλιστα, τo 2017  προσχώρησε στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, καθώς οι Τόρις υποστήριζαν το Brexit. Όπως είχε αποκαλύψει η ίδια η κίνησή της αυτή είχε προκαλέσει ενδοοικογενειακή διαμάχη.

Τότε είχε εξηγήσει την απόφασή της να ενταχθεί στους Δημοκράτες, λέγοντας: Θέλω να συνεχίσω να δηλώνω την αντίθεσή μου σε κάτι που πάντα θεωρούσα ότι είναι μία αποστολή αυτοκτονίας να βγούμε εκτός Ευρώπης»

Η Ρέιτσελ Τζόνσον είναι παντρεμένη με τον Ivo Danway διευθυντή και αναλυτή της National Trust μοιράζουν τη ζωή τους μεταξύ Λονδίνου και Έξμουρ, ενώ έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Είχε λάβει μέρος στο Celebrity Big Brother το 2018, όπου κι εκεί είχε δείξει να «γοητεύεται» από τα στήθη, καθώς είχε ζητήσει δύο φορές από την συμπαίκτριά της India Willoughby να τα δείξει.

Celebrity Big Brother's Rachel Johnson asks to see India Willoughby's boobs | by Top News
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης