Η Τουρκία αύξησε κατά 24% τις πωλήσεις όπλων της

Η Τουρκία αύξησε κατά 24% τις πωλήσεις όπλων της

Από τις έχουσες έδρα στην Τουρκία εταιρίες, η ASELSAN με πωλήσεις 1 δις 420 εκ. $, πήρε την 61η θέση μεταξύ των 100 εταιριών, ενώ η ΤΑΙ με πωλήσεις 1 δις 220 εκ. $ εισήλθε στην 70η θέση. Πέρσι η ASELSAN ήταν στην 68η θέση και η TAİ στην 77η

maxresdefault
Σύμφωνα με την έκθεση για τις πωλήσεις όπλων του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI), η Ρωσία κατέλαβε την δεύτερη θέση στις πωλήσεις όπλων, ενώ η Τουρκία αύξησε κατά 24% τις πωλήσεις όπλων της.

Καθώς η Κίνα δεν κοινοποίησε τα σχετικά στοιχεία της, στην αναφορά δεν περιλαμβάνεται η Κίνα.

Σύμφωνα με την αναφορά για την παγκόσμια αγορά όπλων, την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά και ποσοστό 57% έχουν οι ΗΠΑ. Από τις 100 πρώτες εταιρίες όπλων, οι 42 έχουν ως έδρα τις ΗΠΑ. Αυτές έκαναν το 2017 πωλήσεις 226,6 δις $.

Πρώτη στην λίστα των 10 εταιριών βρίσκεται η αμερικανική Lockheed Martin. Η εταιρία αυτή πέρσι είχε έσοδα 44,9 δις $.

Στην αναφορά καταγράφεται πως οι ρωσικές εταιρίες αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 8,5%, φτάνοντας σε αξία τα 38 δις $. Έτσι η Ρωσία ξεπέρασε στις πωλήσεις όπλων την Αγγλία, η οποία από το 2002 και μετά είχε την δεύτερη θέση. Σύμφωνα με το AFR το ποσοστό αυτό αποτελεί το 9,5% της παγκόσμιας αγοράς όπλων. Επίσης η ρωσική εταιρία όπλων Almaz-Anteï, με πωλήσεις 8,6 δις $ πήρε την 10η θέση στις 100 πρώτες εταιρίες.

Σύμφωνα με την αναφορά η Βρετανία που έχασε την δεύτερη θέση από την Ρωσία, κατέστη Τρίτη με ένα ποσοστό 9%. Τέταρτη παρέμεινε η Γαλλία με ποσοστό 5,3%.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την αναφορά του ινστιτούτου οι τουρκικές εταιρίες όπλων κατά το 2017, αύξησαν κατά 24% τις πωλήσεις τους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Από τις έχουσες έδρα στην Τουρκία εταιρίες, η ASELSAN με πωλήσεις 1 δις 420 εκ. $, πήρε την 61η θέση μεταξύ των 100 εταιριών, ενώ η ΤΑΙ με πωλήσεις 1 δις 220 εκ. $ εισήλθε στην 70η θέση. Πέρσι η ASELSAN ήταν στην 68η θέση και η TAİ στην 77η .

Στην αναφορά καταγράφεται ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η Τουρκία αναπτύσσει την δική της βιομηχανία όπλων, την αυξανόμενη ζήτηση, όπως και την επιθυμία της για ακόμη λιγότερη εξάρτηση της από εξωτερικούς προμηθευτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης