Το Λουξεμβούργο είναι η πρώτη χώρα που θα παρέχει δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες

luxembourg-public-transport-buses-5ae041923cce0

Οι φιλόδοξες προτάσεις της επανεκλεγείσας κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Ξαβιέ Μπετέλ, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να δώσει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, προβλέπουν την κατάργηση από το ερχόμενο καλοκαίρι των εισιτηρίων σε τρένα, τραμ και λεωφορεία

Το Λουξεμβούργο ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα παρέχει δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι φιλόδοξες προτάσεις της επανεκλεγείσας κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Ξαβιέ Μπετέλ, που είχε υποσχεθεί προεκλογικά να δώσει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, προβλέπουν την κατάργηση από το ερχόμενο καλοκαίρι των εισιτηρίων σε τρένα, τραμ και λεωφορεία.

Η πρωτεύουσα της χώρας, η πόλη του Λουξεμβούργου, αν και έχει μόλις 110.000 κατοίκους, αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με τα μποτιλιαρίσματα καθώς συρρέουν για τους δουλειές τους καθημερινά περίπου 400.000 άτομα απ’ όλη τη χώρα κι άλλοι 200.000 από τη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Το σχέδιο της κυβέρνησης εντάσσεται σ’ ένα πρόγραμμα ενθάρρυνσης των πολιτών να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Ήδη η επιβίβαση σ’ αυτά είναι δωρεάν για όσους είναι κάτω των 20 ετών. Μέχρι τώρα το εισιτήριο για 120΄στοιχίζει δύο ευρώ. Οι λεπτομέρειες της πρότασης δεν έχουν ακόμη εξεταστεί πλήρως -όπως π.χ. το τι θα γίνει ως προς τη διάκριση στις θέσεις πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στα τρένα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

χχ

Εδω ειναι απο χρονια δεν πληρωνει κανενας πλεον

γεο

Η Ελλάδα είναι η πρώτη ...όποιος γουστάρει περνάει με το έτσι θέλω και δεν τρέχει κάστανο...!!!

έλληνας

απεργίες θα έχει;

Βασίλης

Στο Λουξεμβούργο ο φίλος μου ο Etien S. εργάζεται στην ανώνυμη εταιρία η οποία μετά από διαγωνισμό εκτυπώνει την Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαικής Ένωσης. Κάποια στιγμή οι υπάλληλοι και οι εργάτες της επιχείρισης ζήτησαν από τη διοίκηση αύξηση των αποδοχών τους. Αρχικά η επιχείρηση αρνήθηκε και ο φίλος μου ήταν απογοητευμένος από την απόρριψη του αιτήματος. Τότε τον ρώτησα αν προτίθενται να απεργήσουν. Εκείνος με κοίταξε γεμάτος απορία και μου απάντησε "μα αυτό θα αποβεί εις βάρος της εταιρίας η οποία έχει υπογράψει σύμβαση καλής εκτέλεσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή." Μετά από δύο εβδομάδες η εταιρία ενέκρινε την αύξηση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000_1GT4NU

Κερδισμένοι οι Πράσινοι  οι οποίοι συγκεντρώνουν 22% - Η Αριστερά κερδίζει το 5,5% το ίδιο και οι Φιλελεύθεροι (FDP), ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει 10,5% - Η πρώτη αντίδραση της Καρενμπάουερ