Απεργούν οι εργαζόμενοι της Amazon σε Ισπανία και Γερμανία

Απεργούν οι εργαζόμενοι της Amazon σε Ισπανία και Γερμανία

Απεργιακές κινητοποιήσεις για τους εργαζόμενους στην Amazon Germany και στην Ισπανία – Ζητούν καλύτερες αποδοχές και συνθήκες εργασίας 

19843534
Απεργία την ημέρα της Black Friday, πραγματοποιούν εργαζόμενοι της Amazon σε Γερμανία και Ισπανία, που ζητούν καλύτερες αποδοχές και πιο υγιείς συνθήκες εργασίας στα κέντρα logistics.

Σύμφωνα με την Amazon Germany, στην απεργία μετέχουν περίπου 620 εργαζόμενοι. Ωστόσο, η πλειονότητα των εργαζομένων συνεχίζει να εργάζονται και δεν υπάρχει αντίκτυπος για τις παραγγελίες των πελατών.

Η απεργία στη Γερμανία οργανώθηκε από το γερμανικό συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα υπηρεσιών Verdi. Η κινητοποίηση είναι 24ωρη και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ωστόσο, η Amazon Germany ανακοίνωσε ότι οι θέσεις εργασίας της προσφέρουν ανταγωνιστικές αποδοχές και ολοκληρωμένες παροχές από την πρώτη ημέρα πρόσληψης.

Παράλληλα, απεργιακές κινητοποιήσεις οργανώνουν και οι εργαζόμενοι στις μεγαλύτερες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της Amazon στην Ισπανία, στο Σαν Φερνάνδο ντε Ενάρες. Η απεργία διαρκεί δύο ημέρες, μέχρι και αύριο.

Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει το 85-90% του προσωπικού, ωστόσο, η Amazon Spain ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία αυτά δεν αντανακλούν την πραγματικότητα και ότι η πλειονότητα των εργαζομένων διεκπεραιώνει τις παραγγελίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης