Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε Έλληνες μαθητές: Είστε το μέλλον του ελληνισμού στην Αίγυπτο

Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε Έλληνες μαθητές: Είστε το μέλλον του ελληνισμού στην Αίγυπτο

Επίσκεψη του Πατριάρχη Θεόδωρου στην Αχιλλοπούλειο και στην Αμπέτειο σχολή

theo
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν χθες το μεσημέρι στον πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο, τα ελληνικά σχολεία του Καΐρου, η Αχιλλοπούλειος και η Αμπέτειος Σχολή.

Η επίσκεψη του προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής στον χώρο όπου σπουδάζουν οι περίπου 120 περίπου Αιγυπτιώτες μαθητές ξεκίνησε από ένα προσκύνημα στον μικρό ναό των Εισοδείων της Θεοτόκου, που βρίσκεται στον χώρο των σχολείων. Ακολούθησε απότιση φόρου τιμής μπροστά από την προτομή της μεγάλης ευεργέτιδας του αιγυπτιώτη ελληνισμού, Στέλλας Κυριάζη, η οποία «θα μείνει πάντα αθάνατη στο περιβόλι της καρδιάς μας για το έργο της», όπως είπε ο μακαριώτατος.

Αμέσως μετά, η περιήγηση του πατριάρχη ξεκίνησε από το νηπιαγωγείο, συνεχίστηκε στο δημοτικό και κατέληξε στο γυμνάσιο-λύκειο, παρουσία του Συντονιστή Εκπαίδευσης, Αναστάσιου Αναστασίου και των εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Βίλλυς Πολίτου και Ανδρέα Ρούσσου.

Ο πατριάρχης μίλησε με τα παιδιά για το ιεραποστολικό έργο του και αναφέρθηκε στα επικείμενα ταξίδια του στα βάθη της Δυτικής Αφρικής και στο πλούσιο ανθρωπιστικό έργο που κάνει το Πατριαρχείο, το οποίο χαίρει αναγνώρισης και από τις πολιτικές ηγεσίες των κρατών που ταξιδεύει.

Απευθυνόμενος στους αιγυπτιώτες μαθητές, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας τόνισε: «Είστε το μέλλον του αιγυπτιώτη ελληνισμού».

Τόσο ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείο, Γιώργος Ψάνης όσο και ο διευθυντής της Αμπετείου,.Χρήστος Παπαθανασίου, απηύθυναν θερμό χαιρετισμό προς τον πατριάρχη. Παρόντες ήταν, επίσης, η κ. Βασιλική Χαραλάμπους από το Ίδρυμα της Αμπετείου Σχολής και ο κ. Άγγελος Αθανασούλης από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης