Τσαβούσογλου: Η «Κύπρος» (ψευδοκράτος) δεν είναι απελπισμένη

Τσαβούσογλου: Η «Κύπρος» (ψευδοκράτος) δεν είναι απελπισμένη

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παραβιάσει την ΑΟΖ της Τουρκίας», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ  μιλώντας σε συνέδριο στη Σακάρια της Τουρκίας - Τι αναφέρει για τη συνεργασία της Τουρκίας με το ψευδοκράτος για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

tsavusoglou-ena
Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε πως “η Κύπρος δεν είναι απελπισμένη”, λόγω της συνεργασίας της Τουρκίας με το ψευδοκράτος για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσαβούσογλου μιλώντας σε συνέδριο στη Σακάρια της Τουρκίας με θέμα “Το όραμα της Τουρκίας στην εξωτερική πολιτική τη νέα εποχή” είπε ότι “στην περιοχή μας υπάρχουν πολλές συμφωνίες που πάγωσαν, όπως το Καραμπάχ, στην Κριμαία, ωστόσο υπάρχει και η Κύπρος μας”.

“Εμείς στην Κύπρο κάνουμε ειλικρινή βήματα αλλά βλέπουμε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είναι έτοιμη να ζήσει από κοινού με τους Τουρκοκύπριους, δεν είναι έτοιμη να κάνει διαμοιρασμό, δεν είναι έτοιμη να διαμοιραστεί την εξουσία. Τώρα στα λόγια αποδέχεται ότι οι Τουρκοκυπριοι έχουν δικαιώματα στα αποθέματα ενέργειας του νησιού. Όταν όμως λέμε έλα να το εφαρμόσεις και να το θέσεις υπό εγγύηση, κάνει μονομερή βήματα. Κι εμείς τώρα πήραμε την πλατφόρμα μας και ξεκινήσαμε την γεώτρησή μας. Τώρα και το Μπαρμπαρός είναι στην περιοχή. Η Κύπρος δεν είναι απελπισμένη. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παραβιάσει την ΑΟΖ της Τουρκίας”, ισχυρίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ωστόσο ανέφερε ότι “θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για μια μόνιμη λύση στο Κυπριακό”. “Αλλά πλέον πρέπει να ξεκαθαρίσει γιατί και πώς θα διαπραγματευτούμε. Χωρίς να συμφωνήσουμε από πριν, μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος διαπραγματεύσεων, το να ξεκινήσουμε διαδικασία σημαίνει μόνο χάσιμο χρόνου. Πλέον στη νέα Τουρκία δεν έχουμε χρόνο να χάνουμε. Θα υπάρξει αποτέλεσμα. Πρέπει να κάνουμε βήματα που θα είναι επικεντρωμένα στη λύση”, πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης