Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στο Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί μια εβδομάδα πριν τις εκλογές

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στο Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί μια εβδομάδα πριν τις εκλογές

Οι μαχητές των Ταλιμπάν σκότωσαν τουλάχιστον 22 στραιτώτες των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός επικεφαλής αστυνομίας της περιοχής, σε ξεχωριστές επιθέσεις σε δύο αφγανικές επαρχίες, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή

talib
Παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συνομιλίες των Ταλιμπάν και αντιπροσώπων των αμερικανών για ενδεχόμενη κατάπυση πυρός και εξεύρεσης λύσης στο Αφγανιστάν, σημειώθηκε νέα πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν, με στόχο τον εκτροχιασμό της προεκλογικής εκστρατείας.

Συγκεκριμένα, οι μαχητές των Ταλιμπάν σκότωσαν τουλάχιστον 22 στραιτώτες των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός επικεφαλής αστυνομίας της περιοχής, σε ξεχωριστές επιθέσεις σε δύο αφγανικές επαρχίες, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή, πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές που ορίστηκαν για αυτήν την εβδομάδα.

Οι Ταλιμπάν έχουν αυξήσει τις επιθέσεις σε στρατηγικές επαρχίες στη μάχη τους για την απέλαση των ξένων δυνάμεων, την ανατροπή της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τη Δύση και την αποκατάσταση της εκδοχής του σκληρού ισλαμικού νόμου.

Στη δυτική επαρχία Farah, μαχητές των Ταλιμπάν σκότωσαν 21 στρατιώτες σε δύο σημεία ελέγχου στην περιοχή Posht-e Rud. Οι Ταλιμπάν αιχμαλώτισαν 11 στρατιώτες και πήραν τα όπλα τους, πρόσθεσε ο Gul Ahmad Faqiri, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου του Farah. Η σκληρή ισλαμιστική μαχητική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη τις επιθέσεις.

Κλείσιμο
Την περασμένη εβδομάδα, οι Ταλιμπάν διέταξαν τους Αφγανούς να μποϊκοτάρουν τις εκλογές που είχαν οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τις χρησιμοποιούσαν με μοναδικό σκοπό να νομιμοποιήσουν την εξουσία και την παρουσία τους στη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης