Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στο Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί μια εβδομάδα πριν τις εκλογές

talib

Οι μαχητές των Ταλιμπάν σκότωσαν τουλάχιστον 22 στραιτώτες των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός επικεφαλής αστυνομίας της περιοχής, σε ξεχωριστές επιθέσεις σε δύο αφγανικές επαρχίες, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή

Παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συνομιλίες των Ταλιμπάν και αντιπροσώπων των αμερικανών για ενδεχόμενη κατάπυση πυρός και εξεύρεσης λύσης στο Αφγανιστάν, σημειώθηκε νέα πολύνεκρη επίθεση των Ταλιμπάν, με στόχο τον εκτροχιασμό της προεκλογικής εκστρατείας.

Συγκεκριμένα, οι μαχητές των Ταλιμπάν σκότωσαν τουλάχιστον 22 στραιτώτες των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός επικεφαλής αστυνομίας της περιοχής, σε ξεχωριστές επιθέσεις σε δύο αφγανικές επαρχίες, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή, πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές που ορίστηκαν για αυτήν την εβδομάδα.

Οι Ταλιμπάν έχουν αυξήσει τις επιθέσεις σε στρατηγικές επαρχίες στη μάχη τους για την απέλαση των ξένων δυνάμεων, την ανατροπή της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τη Δύση και την αποκατάσταση της εκδοχής του σκληρού ισλαμικού νόμου.

Στη δυτική επαρχία Farah, μαχητές των Ταλιμπάν σκότωσαν 21 στρατιώτες σε δύο σημεία ελέγχου στην περιοχή Posht-e Rud. Οι Ταλιμπάν αιχμαλώτισαν 11 στρατιώτες και πήραν τα όπλα τους, πρόσθεσε ο Gul Ahmad Faqiri, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου του Farah. Η σκληρή ισλαμιστική μαχητική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη τις επιθέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ταλιμπάν διέταξαν τους Αφγανούς να μποϊκοτάρουν τις εκλογές που είχαν οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τις χρησιμοποιούσαν με μοναδικό σκοπό να νομιμοποιήσουν την εξουσία και την παρουσία τους στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D18ndIjWkAIcM7v_3

Τούρκος επιχειρηματίας που ζει στην Ουτρέχτη και τον γνώριζε δήλωσε στο BBC Turk ότι ο Τανίς είχε πολεμήσει στην Τσετσενία, ενώ είχε συλληφθεί για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος