#MeTooEP: «Ήρθε η ώρα να σπάσει η κουλτούρα της σιωπής στο Ευρωκοινοβούλιο»

#MeTooEP: «Ήρθε η ώρα να σπάσει η κουλτούρα της σιωπής στο Ευρωκοινοβούλιο»

Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες να μην φοβηθούν να μιλήσουν και να μοιραστούν τις ιστορίες τους

metoo
Με σύνθημα «Ήρθε η ώρα να σπάσει η κουλτούρα της σιωπής στον εργασιακό μας χώρο, στο Ευρωκοινοβούλιο», οι υπάλληλοι της Ευρωβουλής, αναμένεται να δημοσιεύσουν πέντε ανώνυμες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, προκειμένου να κινητοποιήσουν τις γυανίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, να μιλήσουν.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφτασε το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, πέρσι τον Οκτώβριο, μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο Hollywood με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Αμερικανού παραγωγού, Χάρβεϊ Γουάινσταιν, ενώ ο επίσημος λογαριασμός του Ευρωκοινοβουλίου στο twitter χρησιμοποίησε το hashtag #me too, το οποίο χρησιμοποιείται από γυναίκες όλου του κόσμου για να δηλώσουν ότι υπήρξαν και αυτές θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ουσία είναι ότι για πρώτη φορά έγινε μία τόσο ανοιχτή συζήτηση, ακόμα και για περιπτώσεις παρενόχλησης μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για περισσότερα από εκατό περιστατικά στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Κλείσιμο

«Είμαστε το πρώτο Κοινοβούλιο στην Ευρώπη που συζητά δημόσια το ζήτημα του εκφοβισμού» τόνιζε τον Οκτώβριο του 2017 η Ολλανδέζα Σόφια Ίντφελντ. «Δεν νομίζω ότι στο Κοινοβούλιο έχουμε περισσότερη παρενόχληση απ΄ότι αλλού. Αλλά δεν έχουμε και λιγότερη...», είχε επισημάνει Γαλλίδα Ευρωβουλευτής.

Αυτοί που βρίσκονται πίσω από από #MeTooEP, δηλαδή υπάλληλοι της Ευρωβουλής αλλά όχι Ευρωβουλευτές, ισχυρίστηκαν ότι θα ξεκινήσουν την εκστρατεία τους με τη δημοσιοποίηση πέντε ανώνυμων καταθέσεων για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που πραγματοποιήθηκαν εντός της Ευρωβουλής με θέμα «Τα θύματα του σεξισμού, σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικών επιθέσεων εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.»

Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες να μην φοβηθούν να μιλήσουν και να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης