Daily Mail: Βρετανοί πηγαίνουν στα κατεχόμενα για να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους

Daily Mail: Βρετανοί πηγαίνουν στα κατεχόμενα για να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους

Zευγάρια από τη Μεγάλη Βρετανία πηγαίνουν σε μία «πόλη φάντασμα» στα κατεχόμενα και επισκέπτονται κλινικές όπου μπορούν να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους - «Όλα εδώ είναι νόμιμα» δηλώνει εργαζόμενος σε κλινική

baby_feet
«Όλα είναι νόμιμα εδώ». Αυτή είναι η φράση ενός εργαζόμενου σε κλινική στα κατεχόμενα, που δίδει στους πελάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ζευγάρια από τη Βρετανία πηγαίνουν στην κατεχόμενη Κύπρο, όπου μπορούν να αποφύγουν το βρετανικό δίκαιο και να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους.

Βεβαίως, η επιχείρηση γίνεται με την συνεργασία γιατρών στη Βρετανία που πραγματοποιούν τις σχετικές εξετάσεις πριν στείλουν τα ζευγάρια στο νησί. Στη συνέχεια, τα ζευγάρια πηγαίνουν σε ένα υποβαθμισμένο προάστιο στον Αμμόχωστο, που στο δημοσίευμα χαρακτηρίζεται ως «άνομη πόλη-φάντασμα», όπου θεωρείται το κέντρο αυτής της ανερχόμενης βιομηχανίας.

Στη Βρετανία, η επιλογή του φύλου είναι παράνομοι και οι γιατροί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο δίωξης. Αλλά στα κατεχόμενα, που στο ρεπορτάζ αναφέρονται ως «Βόρεια Κύπρος», ωστόσο σημειώνεται ότι «δεν αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη “όλα είναι νόμιμα” αναφέρει ένας εργαζόμενος σε κλινική».

Βρίσκονται σε συνεργασία με βρετανικές κλινικές

Δύο δημοσιογράφοι της Daily Mail παρουσιάστηκαν στην κλινική ως ζευγάρι που θέλουν να αποκτήσουν κορίτσι. Εκεί ενημερώθηκαν ότι η κλινική βρίσκεται σε συνεργασία με κάποιες κλινικές στη Βρετανία, στο Λιντς, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Λονδίνο.

Στις κλινικές αυτές γίνονται οι εξετάσεις και οι αρμόδιοι στέλνουν τους πελάτες στα κατεχόμενα για τη συλλογή ωαρίων, εξήγησε μία υπάλληλος.

Κλείσιμο
Το κόστος της διαδικασίας κοστίζει 8.000 ευρώ, ενώ στο τελικό στάδιο, χρειάζεται παραμονή μιας εβδομάδας στην Κύπρο για να γίνει η συλλογή των ωαρίων, η γονιμοποίησή τους και η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου.

Οι υπεύθυνοι της κλινικής εγγυώνται για την επιλογή του φύλου, κάτι που όπως λένε δεν μπορούν να κάνουν πολλές κλινικές.


daily_mail_katexomena
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης