Στενός συνεργάτης του Πούτιν στο Spiegel: Το Άγιο Όρος πρέπει να γίνει ανεξάρτητο κράτος

ser_09

Ο Ρώσος πρώην πρωθυπουργός και «κολλητός» του Πούτιν υποστηρίζει πως πρέπει να γίνει όπως το Βατικανό

Για δημιουργία «ανεξάρτητης κρατικής οντότητας του Αγίου Όρους, όπως συμβαίνει με το Βατικανό» κάνει λόγο ο Ρώσος Σεργκέι Στεπάσιν, πρώην πρωθυπουργός και «κολλητός» του Πούτιν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel βάζοντας φιτίλι στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Ο επικεφαλής της «Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας της Παλαιστίνης» - «πέτρα του σκανδάλου» στην πρόσφατη ελληνορωσική κρίση-ρίχνει λάδι στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθήνας.

Ο Στεπάσιν δείχνει τις διαθέσεις της Μόσχας απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο «ελέγχει» το Άγιο Ορος και την Αθήνα, η οποία όμως είναι αυτή που ορίζει την διοίκησή του.

«Ο Άθως δεν θα έπρεπε να απασχολεί καθόλου την Ελλάδα. Θα έπρεπε να είναι ουσιαστικά ανεξάρτητο, όπως το Βατικανό»,επισημαίνει στο γερμανικό περιοδικό.

Ο Στεπάσιν αποκάλεσε επίσης «ανοησίες» τις καταγγελίες της Αθήνας ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας μας για να εμποδίσει την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η ελληνική πλευρά γνώριζε για την δράση της Εταιρείας και μάλιστα αποκαλύπτει ότι «Το ελληνικό ΥΠΕΞ και οι μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν ακριβώς τι κάναμε, τους είχα συναντήσει και μιλήσει μαζί τους πριν από δύο χρόνια…».

Επιπλέον,αποδίδει τη κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις σε πιέσεις από «τρίτες δυνάμεις» εννοώντας τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αρνείται κατηγορηματικά πως η Εταιρεία προσπαθούσε να υποδαυλίσει αντίσταση στην συμφωνία των Πρεσπών.

«Πρώτον, είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν δρα ανεξάρτητα. Μέχρι πρόσφατα όταν όλες οι άλλες χώρες κατηγορούσαν τη Μόσχα για παρέμβαση στα εσωτερικά τους η Αθήνα δεν ανακατεύονταν», δήλωσε ο Στεπάσιν, επαναλαμβάνοντας καταγγελίες της ρωσικής διπλωματίας πως η απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες ελήφθη κατόπιν επιρροής από την Δύση.

«Τώρα όμως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση και ποιος τον συνεχάρη την επομένη; Ο Aμερικανός πρόεδρος. Δεύτερον, έχει να κάνει με την κατάσχεση επιχείρησης κάποιου (σσ. του προέδρου του ελληνικού παραρτήματος της «Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης» Σίμωνα Παναγιωτίδη) μόνο και μόνο επειδή συνεργάζεται με τη Ρωσία. Τρίτον, δεν έχουμε, κατά την άποψή μου, καμία δυσκολία με την ελληνική Εκκλησία, αλλά μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως» ανέφερε.

Επίσης σχολίασε ειρωνικά το αίτημα της κυβέρνησης Τσίπρα προς την Μόσχα στο απόγειο της κόντρας με την Ευρωζώνη, το 2015 με την οποία ζήτησε από την Μόσχα να καλύψει το ελληνικό έλλειμμα: «Η Ρωσία δεν είναι Σοβιετική Ένωση που βοηθούσε το κομμουνιστικό κίνημα ανά τον κόσμο», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Ξεπουλάμε

Πάρτε όλοι ότι προφτάσετε πρίν πέσει ο Τσίπρας

Κωστας

Τελικα, ολοι εναντιον της Ελλαδος ειναι.

κα

Η ύπαρξη του Α. Όρους ως τμήματος της ελληνικής επικράτειας με ειδικό καθεστώς όχι μόνο συνιστά παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων εφόσον απαγορεύεται η ελεύθερη πρόσβαση στον γυναικείο πληθυσμό της ΕΕ αλλά ανοίγει και την όρεξη δυνάμεων εχθρικών προς την Ελλάδα όπως η Ρωσία να δημιουργούν θέματα κατά της εθνικής μας κυριαρχίας. Αυτά να τα βλέπουν οι υποστηρικτές του ειδικού καθεστώτος.

Ξυπνά κα

Η ΕΕ έχει αναγνωρίσει το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους. Ξυδάκι λοιπόν και πήγαινε κάπου αλλού αν θέλεις να κάνεις τουρισμό και ηλιοθεραπεία.

mm

Αυτη τη μ@@α την έλεγαν οι Ρωσοι στις αρχες του 20ου αιώνα αλλά εχασαν και δόθηκε στην Ελλάδα. Γιατί τους εμπόδιζε να γίνουν η νέα Ρωμαική αυτοκρατορία χωρίς να έχουν το Αγιο Όρος υπό πλήρη έλεγχο. Αυτός σαν σκληροπυρηνικός που είναι (και κλασσικά το ξανθό γενος μας έχει 100 φορές πιο χεσμ@νους από τις Πολιτείες ) θυμηθηκε το θέμα.

σε μία

από τις πολλές επισκέψεις μου στο Άγιο Όρος, το 2012, πήρα ένα ταξί (βανάκι) για να μεταβώ από τις Καρυές στη Μεγίστη Λαύρα. Ο οδηγός μού είπαν ότι είναι Ρουμάνος και ότι έχει έρθει στο Άγιο Όρος ως οδηγός (εργάτης). Όταν έφθασε, επιβιβάστηκα μαζί με τους υπόλοιπους προσκυνητές στο ταξί του και κάθισα σε μπροστινή θέση. Κάποια στιγμή χτύπησε το κινητό του "Ρουμάνου" και εκείνος είχε συνομιλία σε άπταιστα ρωσικά (γνωρίζω τη γλώσσα και έχω δώσει ο ίδιος τρεις διαλέξεις στο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ρωσίας) που πρόδιδαν και ανώτατο μορφωτικό επίπεδο! Έμεινα ενεός! Ο τύπος παραπλανούσε με μια ψεύτικη ρουμανική ιδιότητα, παρίστανε τον οδηγό και όλα ήταν μια χαρά... μετά την επιστροφή μου από το Όρος εξέφρασα την ανησυχία μου σε βουλευτή -που είχε διατελέσει και στέλεχος της ΕΥΠ- ο οποίος δήλωνε άγνοια του θέματος. Δε γνωρίζω σε τι ενέργειες προέβη και στο κάτω-κάτω δεν είναι δική μου δουλειά η εθνική ασφάλεια. Απλά, μου κάνει εντύπωση πως ένας απλός προσκυνητής μπόρεσε να υποπτευθεί αυτό που δεν δύναται να αντιληφθούν οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας. Γράφω το σχολιό μου απλά για την ιστορία... Και μια ακόμη παρατήρηση: το "ξανθόν γένος" δεν αναφέρεται στους Ρώσους (αυτό είναι προπαγάνδα Λιακοπουλαίων, Βελοπουλαίων και Εφραιμαίων...) αλλά στους Γερμανούς. Ξεκινά από την ψευτοπροφητεία του Αγαθαγγέλου. Μια προφητεία που κατασκεύασε ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Πολίδης το 1751. Σύμφωνα με την ψευτοπροφητεία, ο υποτιθέμενος μοναχός (Ιερώνυμος Αγαθάγγελος) έκανε την προφητεία το 1279 στη Μεσσήνη της Ιταλίας. Το περί “ξανθού γένους” το εμπνεύστηκε ο Πολίδης από τη Γερμανία όπου ζούσε. (Έζησε στη Δρέσδη και τη Λειψία). Τον καιρό που κατασκεύασε την προφητεία βρισκόταν στη Λειψία. Επειδή συμπαθούσε τους Γερμανούς έκανε λόγο για βοήθεια από το “ξανθό γένος”. Εδώ μπέρδεψαν το ξανθό γένος με τους Ρώσους, οι οποίοι είναι κοκκινοτρίχηδες. Αυτά για την ιστορία και "περαστικά" στους ρωσολάγνους πουτινιστές της χώρας μου.

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Και εσύ γιατί το 2012 έκανες πολλές επισκέψεις επάνω κει; ______Ημάρτησες;

Χριστιανός θύμα

Τι διαολο;Έπεσε τόσο έξω ο Παισιος; Θα παρακολουθησω τον ρωσοδουλο Βελοπουλο για να ενημερωθώ σωστά.

Θά θελες για να κάνετε οι ρώσοι τις βρωμιές σας

Ρελάνς, ανεξάρτητο κράτος το Άγιον Όρος με ταυτόχρονη μεταφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και υποταγή σε αυτό όλων των ορθόδοξων εκκλησιών...

G

Ρωσία=ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος!

Λουκιανός

Στο Βατικανό αντιστοιχεί το Πατριαρχείο! Άρα να ανεξαρτητοποιηθεί το Πατριαρχείο!

μμμ...

τώρα τα λές όπως πρέπει για να καταλαβαίνουν οι ρωσολάγνοι ! ξανθό γένος και ξανθό μνί , πάτε τις γρουσούζες ρωσίδες στην τουρκία που γουστάρουν και άστε το Άγιο Όρος στην ησυχία του ,λεχρίτες. Χρησιμοποιείτε την Θρησκεία για να αρπάξετε όσα μπορείτε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

epstein_art

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκινά προκαταρκτική έρευνα για το εάν ο Έπσταϊν διέπραξε σεξουαλικά εγκλήματα σε γαλλικό έδαφος ή σε βάρος ανήλικων Γαλλίδων – Ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε στο κελί του στις 10 Αυγούστου