Ο Νετανιάχου κατηγορεί το Ιράν ότι κρύβει πυρηνικό υλικό

neta

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι το Ιράν κρύβει πυρηνικό υλικό σε μια αποθήκη στην Τεχεράνη 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε σήμερα το Ιράν ότι κρύβει πυρηνικό υλικό σε μια αποθήκη στην Τεχεράνη, γεγονός που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύει πως η ιρανική κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

"Σήμερα, αποκαλύπτω για πρώτη φορά ότι το Ιράν έχει άλλη μια μυστική εγκατάσταση στην Τεχεράνη, μια κρυφή αποθήκη πυρηνικών για την αποθήκευση τεράστιας ποσότητας υλικών και εξοπλισμού από το κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν" είπε ο Νετανιάχου στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

"Αυτά που έκρυψε το Ιράν, θα τα βρει το Ισραήλ", πρόσθεσε, καλώντας τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) "να ερευνήσει άμεσα αυτόν τον χώρο, προτού τον αδειάσουν" οι Ιρανοί.

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι ιρανικές αρχές "καθαρίζουν" αυτήν την αποθήκη. "Μόλις τον περασμένο μήνα, απομάκρυναν 15 κιλά ραδιενεργού υλικού. Ξέρετε τι τα έκαναν; Τα έβγαλαν έξω και τα σκόρπισαν στην Τεχεράνη σε μια προσπάθεια να κρύψουν τις αποδείξεις", πρόσθεσε.

Μολονότι οι Ιρανοί "καθαρίζουν" αυτήν την αποθήκη, απομένει ακόμη να γίνει πολλή δουλειά επειδή "είχαν τουλάχιστον 15 κοντέινερ πλοίων, είναι γιγαντιαία, 15 κοντέινερ γεμάτα με εξοπλισμό και υλικό", συνέχισε, εξηγώντας ότι "αυτό σημαίνει πως στον χώρο αυτό υπήρχαν έως και 300 τόνοι πυρηνικού εξοπλισμού και υλικού".

Ο Νετανιάχου κατηγόρησε επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες που αποφάσισαν να τηρήσουν τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτήν. "Δεν έμαθαν τίποτα οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την ιστορία; Πότε θα ξυπνήσουν;" είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20717448

Βρυξέλλες και Λονδίνο επιχειρούν να αποτρέψουν ένα τραπεζικό χάος σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία –Ήδη πολλές βρετανικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες προσπαθούν να μεταφέρουν λειτουργίες τους σε άλλες χώρες της ΕΕ