Τουρκία: Συλλήψεις 61 στρατιωτικών για σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

Τουρκία: Συλλήψεις 61 στρατιωτικών για σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν

Δεκαοκτώ από τους στρατιωτικούς των οποίων διατάχθηκε η κράτηση βρίσκονταν σε ενεργό υπηρεσία 

tour_09
Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 61 στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, περιλαμβανομένων αξιωματικών, ως ύποπτων για σχέσεις με τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και για τον οποίο η Άγκυρα υποστηρίζει πως ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, αναφέρουν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δεκαοκτώ από τους στρατιωτικούς των οποίων διατάχθηκε η κράτηση βρίσκονταν σε ενεργό υπηρεσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή προσθέτοντας πως στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται 13 ταγματάρχες και 12 λοχαγοί του στρατού και 24 υποπλοίαρχοι του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε μια χωριστή επιχείρηση, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε πως έθεσε υπό κράτηση 21 άτομα που χρησιμοποιούσαν μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων την οποία χρησιμοποιούσε το δίκτυο του Γκιουλέν. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν προηγουμένως στα σχολεία του δικτύου ή σε δημόσια ιδρύματα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης