Η ΕΕ γυρίζει την πλάτη στη Μόρια - Καμία συμφωνία για το μεταναστευτικό

eurwpaiki_enwsi_metanastes_arthro

Το μεταναστευτικό πνίγει την ΕΕ:  Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες - Σκληρή ρητορική από Ιταλία - «Απειλές» από Μακρόν και ενστάσεις κρατών για ενίσχυση της FRONTEX

Σε συμφωνία για την... πλήρη διαφωνία τους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής - προσφυγικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν οι 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων μετά το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Η στάση των χωρών του Βίζεγκραντ (Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία και Ουγγαρία) που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία, η σκληρή ρητορική του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι , οι «απειλές» του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για «αποπομπή» από τον χώρο Σένγκεν και διακοπή χρηματοδότης στα κράτη - μέλη που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες και οι ενστάσεις κάποιων κρατών για την ενίσχυση της FRONTEX, κατέδειξαν ότι όσο περισσότερο συζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα, τόσο περισσότερο αδυνατούν να καταλήξουν σε κοινές λύσεις.

Την ώρα που η κατάσταση στα ελληνικά hotspots και κυρίως στη Μόρια της Λέσβου χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη παρά τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν εκταμιευτεί προς τη χώρα μας για το μεταναστευτικό, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κατάφεραν να συμφωνήσουν μόνο στην μελλοντική αναχαίτιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, θέτοντας ως στόχο μια συμφωνία με την Αίγυπτο και άλλες χώρες της Βορείου Αφρικής, στο πλαίσιο της αντίστοιχης συμφωνίας με την Τουρκία.

Καμία συμφωνία για τη δραματική κατάσταση στα ελληνικά νησιά

Μια από τις προτάσεις που «έπεσαν» στο τραπέζι των συνομιλιών στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας αφορούσε στη λεγόμενη «ευέλικτη αλληλεγγύη». Καθώς οι χώρες του Βίζεγκραντ, αλλά και η Αυστρία αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία και με την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης ακροδεξιών κομμάτων στις ευρωεκλογές του 2019, υπήρξαν ηγέτες που πρότειναν την «εξαγορά υποχρεώσεων». Αν ένα κράτος- μέλος της ΕΕ δεν επιθυμεί να υποδεχθεί πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία να πληρώνει χρήματα στην ΕΕ ώστε να διαχειρίζεται το πρόβλημα. Η ιδέα της «ευέλικτης αλληλεγγύης» απορρίφθηκε τόσο από την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία δήλωσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση ενδέχεται όλες οι χώρες της ΕΕ να επιλέξουν να καταβάλουν χρήματα και να μην δεχθούν πρόσφυγες, όσο και από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος απείλησε» με έξοδο από το χώρο Σένγκεν και διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης όσες χώρες αρνούνται να δείξουν αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Ιταλία.

Διαφωνίες υπήρξαν και στο ζήτημα της ενίσχυσης της FRONTEX και στις αρμοδιότητες που θα έχει η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προέδρου Γιούνκερ. Σύμφωνα με το σχέδιο η FRONTEX θα αυξήσει το προσωπικό της από 1.500 άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν σήμερα, στις 10.000 μέχρι το 2020. Ορισμένοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεπεράσει τις αρμοδιότητές της και άλλοι εξ αυτών, όπως ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε κρίνουν απαγορευτικό το κόστος της αύξησης του προσωπικού της FRONTEX. Ωστόσο, η πρόταση Γιούνκερ έτυχε υποστήριξης από τα περισσότερα κράτη - μέλη και πλέον το κόστος αυτό θα συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών στο συμβούλιο της Ε.Ε.

Αναχαίτιση των νέων μεταναστευτικών ροών και ο ρόλος - κλειδί της Αιγύπτου

Τόσο οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και αρκετών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων γνωρίζουν ότι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την ΕΕ από το 2015 και μετά αποτελούν το πρελούδιο μεγαλύτερων και πιο σημαντικών ροών. Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις ευρωπαϊκών υπηρεσιών τις επόμενες δεκαετίες αναμένεται πληθυσμιακή έκρηξη στην Αφρική με τον πληθυσμό της ηπείρου να φθάνει τα 2,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2050, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αποτελείται από νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να συγκαλέσει μία σύνοδο κορυφής με την Αφρικανική Ένωση που αποτελείται από 55 κράτη της αφρικανικής ηπείρου τον ερχόμενο Δεκέμβριο και μια ακόμα με τον Αραβικό Σύνδεσμο, στον οποίον συμμετέχουν 22 χώρες από την αραβική χερσόνησο και τη Βόρεια Αφρική, τον Φεβρουάριο του 2019. Με την Ιταλία να αρνείται επιμόνως να δεχθεί πλοία που μεταφέρουν μετανάστες από την Αφρική, η ΕΕ βρήκε ad hoc λύσεις, με ορισμένα κράτη -μέλη, όπως η Ισπανία και το Λουξεμβούργο, να αποδέχονται τελικά κάποιους εξ αυτών, ενώ ακόμα και κράτη εκτός της ΕΕ, όπως η Αλβανία, που ελπίζουν σε ένα κομμάτι από τα δισεκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για την Ελλάδα, δέχθηκαν επίσης έναν αριθμό μεταναστών.

Το παράδειγμα της Αιγύπτου ήταν αυτό που κυριάρχησε στην άτυπη σύνοδο κορυφής στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας στη χώρα που ασκεί την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο λόγος είναι ότι ο ηγέτης της αφρικανικής χώρας Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι έχει καταφέρει να μηδενίσει τις μεταναστευτικές ροές προ την Ευρώπη, χωρίς να έχει προηγηθεί μια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ανάγκη δημιουργίας κέντρων κράτησης σε χώρες της Βορείου Αφρικής όπου θα μεταφέρονται άνθρωποι ακόμα και από άλλα αφρικανικά κράτη, ώστε οι αποφάσεις για το ποιός χρειάζεται διεθνή προστασία, να λαμβάνονται εκτός ευρωπαϊκού εδάφους. Ωστόσο μια τέτοια λύση «σκοντάφτει» στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στη σημαντική λεπτομέρεια, ότι κανένα κράτος της Αφρικής δεν έχει εκφράσει μέχρι τώρα την προθυμία του να δεχθεί την κατασκευή ενός τέτοιου κέντρο στο έδαφός του.

ΣΧΟΛΙΑ (82)

Το τσιρκο της ΕΕ στο μεγαλείο του

Αυστραλία και Ρωσία εξολόθρευαν τα καταραμένα ΜΚΟ του Γ Σ. Στην Ευρώπη είναι πουλημένοι όλοι με επικεφαλής ο Εφιάλτης.

Ευτυχώς

το πρόβλημα θα το λύσει ο Καμίνης στα Χανιά, στη προσφηκοφωλιά και στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Μην μας αγχώνεστε, αρχίσετε το μπεκρούλιασμα και πάθετε τίποτα our precius

Αζίζ Νεσίμ, Τούρκος συγγραφέας και αυτόπτης μάρτυρας των Σεπτεμβριανών.

“Κάθε άνδρας, ο οποίος φοβόταν μήπως λιντσαριστεί, προσπαθούσε να αποδείξει ότι ήταν μουσουλμάνος. Όταν τόν πλησίαζε το πλήθος, κατέβαζε τα παντελόνια του και έδειχνε στον όχλο τα διαπιστευτήρια του μουσουλμανισμού και του τουρκισμού του. Εάν είχε κάνει περιτομή είχε σωθεί, εάν όχι ήταν χαμένος. Τόν έδερναν και τού έκαναν αμέσως περιτομή.”

dim

Δυστυχώς φαίνεται πλέον καθαρά η ανικανότητα της ΕΕ στη διαχείριση αυτού του προβλήματος καθώς φαίνεται ακόμα και η γενική της εικόνα η οποία είναι πολύ πολύ κατώτερη των προσδοκιών. Κλείνουμε τουλάχιστον μια 5ετία με αυτό το πρόβλημα φορτωμένο κυρίως στη χώρα μας. Θα ήθελα να μάθω πραγματικά πόσες ώρες συσκέψεων έκλεισαν όλοι αυτοί οι ¨ηγέτες¨ για να μην μπορούν να δώσουν λύση μετά από τόσα χρόνια καθώς και πόσα πλήρωσε ο ευρωπαίος πολίτης για αυτές τις συσκέψεις. Η ζημιά που έχουν κάνει στη χώρα μας σε όλους τους τομείς (πρώτοι εμείς βέβαια) είναι ανεπανόρθωτη. Είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι και παρόλαυτά συνεχίζουν να μας κουνάν το δάκτυλο. Αλλά όπως είπα τα χρειαζόμαστε και εμείς με τα μυαλά και το DNA που έχουμε.

ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ))

Όπως γράψαμε προχθες ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Βούλγαροι το τόλμησαν στην τριεθνή Κατοχή της χώρας το 1941-1944. Μόνο με την λεηλασία του Ιράκ το 2003 συγκρίνεται αυτό που δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Η διαχείριση πάνω από 10.000 ελληνικών μνημείων και κρατικών ακινήτων μεταβιβάζεται στο Υπερταμείο, δηλαδή στους δανειστές για 99 χρόνια! Σχεδόν όλα τα μουσεία και τα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, περιλαμβανομένης της Ακρόπολης, του μουσείου της Ακροπολης, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του μουσείου της αρχαίας Ολυμπίας κλπ Ομολογία-σοκ από το ΥΠ.ΠΟ: «Ναι, τα μνημεία έχουν παραχωρηθεί για διαχείριση στους δανειστές επί 99 έτη»

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟΤΡΕΨΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

manolis

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ!

ανικανος, αχρηστος, γλοιωδης, ρουφιανος με ηθικο πλεονεκτημα

αυτο που ειναι χρειαζεται αυτη την στιγμη η Ελλαδα ειναι μουσουλμανοι εποικοι, ας ειναι καλα οι τουρκοι που μας τους ξεφορτωνουν. στην συμμαχια αριστερας-ισλαμ ανηκει το μελλον και εμεις, η ντοπια αριστερη διανοηση στηριζουμε ανεπιφυλακτα την πολιτικη της αντιμνημονιακης κυβερνησης κοινωνικης σωτηριας να μην γινονται απελασεις λαθρομεταναστων, αποκαλλωντας τους προσφυγες εχουμε σιγουρα κονδυλια απο την ΕΕ. οι λαθρομεταναστες συμβαλλουν τα μεγιστα στην εθνικη οικονομια αποτελωντας τον πιο προσοδοφορο πυλωνα της δικαιης αναπτυξης. ποσοι συντροφοι δεν βολευτηκαν στην υπηρεσια ασυλου, στην υπατη αρμοστια του ΟΗΕ για προσφυγες, σε ΜΚΟ...

Καιρός είναι...

τα κράτη που δεν θέλουν την συγκεκριμένη πολιτική, να αρχισουν και αυτά με απειλές για διακοπή χρηματοδότησης και διακοπή Σέγκεν! Οι αρχές της ΕΕ δεν αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο πορτοφόλι η οποίος έχει πυρηνικά αποφασίζει και διατάζει την πολιτική που γουστάρει! Αρκετά με τους πολιτικούς εκβιασμούς των μερκελομακρον

Bαγγέλης Παιτέρης - Εισοδηματίας

Πριν από λίγο τελείωσα το πρωινό μου που αποτελείτο από δημητριακά ολικής και γάλα καρύδας και είπα να απολαύσω τον Ελληνικό καφέ μου διαβάζοντας ειδήσεις στο διαδίκτυο....για μία ακόμη φορά παρατηρώ στα σχόλια ότι κυκλοφορεί ένα τσουνάμι ημιμάθειας και αγραμματοσύνης από αργόσχολους τεμπέληδες του είδους που προσπαθούν να καλύψουν τις ακάλυπτες ανασφάλειες τους μέσα από έναν διαγωνισμό ανοησίας προσβάλλοντας την αισθητική μας και την νοημοσύνη μας ....

Νικόλας Ασίμος Aπό την επιστολή του στα ΜΜΕ

Ανθρώπους ψάχνουμε όχι ιδεολογίες. Ανθρώπους να χουν θάρρος, αγάπη, καλοσύνη. Ανθρώπους που δεν είναι ψεύτες, ρηχοί και βολεμένοι και ξέρουν να δίνουνε, όχι να ρουφάν και να εκμεταλλεύονται τους γύρω. Ανθρώπους έστω με καρδιά. Ας είναι δικηγόροι, παπάδες και αστυνόμοι. Ας είναι και χαφιέδες, κομουνιστές, αναρχικοί, αρκεί να έχουν τόλμη να κρατήσουν ένα λόγο και να πούνε την αλήθεια.

Χθες ήσουν συγγραφέας.

Σήμερα εισοδηματίας..... Μήπως τελικά είσαι μόνο τρόμπας ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ger123

Στο Βερολίνο από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 20.000 άτομα, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στην Φρανκφούρτη, στο Μόναχο, στο Αμβούργο, στην Στουτγκάρδη, στην Κολωνία και στην Λειψία

reitsel_kai_mporis_tzonson

Ο διχασμός στην οικογένεια Τζόνσον είναι όμοιος με αυτόν που βιώνουν πολλά νοικοκυριά από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε σε ποσοστό 52% την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016