Σε νοσοκομείο της Γερμανίας με συμπτώματα δηλητηρίασης o Πιοτρ Βερζίλοφ των Pussy Riot

Σε νοσοκομείο της Γερμανίας με συμπτώματα δηλητηρίασης o Πιοτρ Βερζίλοφ των Pussy Riot

O 30χρονος ακτιβιστής νοσηλεύεται με συμπτώματα δηλητηρίασης - Στο πλευρό του η σύζυγος και η μητέρα του

riot_01
Στο Βερολίνο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Ρώσος Πιοτρ Βερζίλοφ, ένα από τα μέλη των αντικυβερνητικών ακτιβιστών «Pussy Riot» που εισέβαλαν στο γήπεδο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 30χρονος ακτιβιστής-εισβολέας στο τελικό του Μουντιάλ παρουσίασε συμπτώματα δηλητηρίασης έπειτα από ακροαματική διαδικασία σε ρωσικό δικαστήριο με κατηγορούμενη την ακτιβίστρια Βερόνικα Νικούλσινα.

Όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα,ο Πιοτρ βρίσκεται στα χέρια «ειδικών» του Βερολίνου.Το αεροπλάνο απογειώθηκε χθες το βράδυ από τη Μόσχα με προορισμό το αεροδρόμιο Σένεφελντ του Βερολίνου.

Η σύζυγός του Ναντέζντα Τολοκονίκοβα βρίσκεται στο πλευρό του όπως και η μητέρα του Γελένα.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο σε όλο τον κόσμο καθώς ο Πιοτρ είναι ο δεύτερος Ρώσος που φέρεται να έπεσε θύμα δηλητηρίασης από Ρώσους πράκτορες μετά τον πρώην διπλό πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη της, Γιούλια, στη Βρετανία.

«Υποθέτω ότι ο σύζυγός μου δηλητηριάστηκε είτε για να τον εκφοβίσουν είτε ακόμη και για να τον δολοφονήσουν», είπε στη γερμανική εφημερίδα «Bild» η σύζυγός του Ναντέζντα.

Η ακτιβίστρια Βερόνικα Νικούλσινα είχε δηλώσει στο ρωσικό ιστότοπο «Meduza» ότι ο Βερζίλοφ έχασε την όρασή του και στη συνέχεια την ικανότητα να μιλά και να περπατά.

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ είναι παντρεμένος με την Ναντέζντα Τολοκονίκοβα επίσης μέλος των «Pussy Riot», η οποία καταδικάσθηκε το 2012 σε φυλάκιση δύο ετών για αντικυβερνητική δράση σε καθεδρικό ναό της Μόσχας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης