Πρώην αιχμάλωτη των Ταλιμπάν καταγγέλλει: Τα πέντε χρόνια της ομηρίας μας με κακοποιούσε και ο Καναδός σύζυγός μου!

Πρώην αιχμάλωτη των Ταλιμπάν καταγγέλλει: Τα πέντε χρόνια της ομηρίας μας με κακοποιούσε και ο Καναδός σύζυγός μου!

Είναι τελικά «κολλητικός» ο σαδισμός;

coleman
Μια απροσδόκητη τροπή πήρε η υπόθεση του ζευγαριού που διασώθηκε στα τέλη του 2017 στο Πακιστάν, μετά από πέντε εφιαλτικά χρόνια αιχμαλωσίας από παρακλάδι των Ταλιμπάν.

Η Αμερικανίδα Caitlan Coleman και ο Καναδός Joshua Boyle είχαν απαχθεί το 2015, ενώ έκαναν διακοπές στο Αφγανιστάν. Η Coleman ήταν πέντε μηνών έγκυος εκείνη την περίοδο και κατά τη διάρκεια της ομηρίας της απέκτησε άλλα δύο παιδιά από τον σύζυγό της, ενώ προσπαθούσε να αντέξει τις καθημερινές κακουχίες, τα βασανιστήρια και τους συχνούς βιασμούς από τους δεσμώτες της.

Η είδηση της διάσωσης του ζευγαριού έκανε τον γύρο των διεθνων ΜΜΕ, και φαινόταν ως το αίσιο τέλος που δυστυχώς έρχεται σπάνια σε παρόμοιες απαγωγές από εξτρεμιστές μουσουλμάνους.

Όπως φαίνεται όμως, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς όπως φαινόντουσαν.

Αρκετούς μήνες μετά τη διάσωση του ζευγαριού, η ρήξη ανάμεσα στους δύο πρώην συντρόφους είναι οριστική και αμετάκλητη. Η Αμερικανίδα εγκατέλειψε τον σύζυγό της στην Οττάβα και σύμφωνα με πληροφορίες των Guardian ζει πλέον με τα τρία παιδιά τους και τους γονείς της στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, προσπαθώντας να αφήσει τον εφιάλτη της κακοποίησης πίσω της. Κι όταν μιλάμε για κακοποίηση, δεν αναφερόμαστε μόνο στα βασανιστήρια των Ταλιμπάν, αλλά σε αυτά που την υπέβαλε ο ίδιος της ο σύζυγος όλα αυτά τα χρόνια που ήταν αιχμάλωτοι!

Σύμφωνα με έγγραφα δικαστηρίου της Οττάβα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Coleman κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του συζύγου της και ζήτησε να της δοθεί η άδεια να πάρει τα παιδιά τους και να μετακομίσει στις ΗΠΑ, ώστε να τα απομακρύνει από τον βίαιο πατέρα τους. Τα όσα περιγράφει η γυναίκα στην καταγγελία της είναι συγκλονιστικά: Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, όλα τα χρόνια που ήταν αιχμάλωτοι των Ταλιμπάν ο άνδρας της της φερόταν με απίστευτη βιαιότητα, την χτυπούσε σχεδόν καθημερινά, την απειλούσε ότι θα την κάψει ζωντανή και την κλείδωνε για ώρες σε ένα δωμάτιο μικρό σαν ντουλάπα.

Κλείσιμο
Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια εμφανίστηκαν ήδη από τις πρώτες μέρες της αιχμαλωσίας τους. Ο Καναδός άρχισε να αντιμετωπίζει ως εχθρό την γυναίκα του, να ξεσπά πάνω της τα νεύρα του και να της μιλά απότομα. Με τα χρόνια, η συμπεριφορά του γινόταν ολοένα και χειρότερη. Ήταν σαν να είχε αρχίσει να ενστερνίζεται ορισμένες απόψεις των Ταλιμπάν για τις γυναίκες, αφού θεωρούσε αναφαίρετο δικαίωμά του να κακοποιεί συνεχώς τη γυναίκα και να ορίζει κάθε στιγμή της ζωής της. Είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να της λέει ότι μπορεί να τη σκοτώσει όποτε θέλει, ενώ στις αρχές του 2017 την χτύπησε τόσο άσχημα στο πρόσωπο που της έσπασε το ζυγωματικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Boyle αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες της γυναίκας στο δικαστήριο, ισχυριζόμενος ότι εκείνη είχε ψυχολογικά προβλήματα και παραμελούσε τα παιδιά τους. Ευτυχώς, χάρη στις μαρτυρίες άλλων γυναικών από το παρελθόν του που είχαν πέσει θύματα κακοποίησης και την γνωμάτευση του ψυχιάτρου, που εξέτασε τη γυναίκα και επιβεβαίωσε ότι είναι απόλυτα υγιής, το δικαστήριο δεν πίστεψε τις δικαιολογίες του και απεφάνθη υπέρ της κακοποιημένης γυναίκας.


Δείτε βίντεο: Πρώην αιχμάλωτη των Ταλιμπάν καταγγέλλει: Τα πέντε χρόνια της ομηρίας μας με κακοποιούσε και ο Καναδός σύζυγός μου!
Πρώην αιχμάλωτη των Ταλιμπάν καταγγέλλει: Τα πέντε χρόνια της ομηρίας μας με κακοποιούσε...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης